Nieuws

01 juli 2016 door Rik Bokelman

Jan Zijlstra Vs. Johan Maasbach - 2 opmerkelijke video's

Op zondag 16 augustus 1992 bezocht evangelist Johan Maasbach onaangekondigd de Bethlehemskerk in Leiden, welke onderdeel uitmaakte van Stichting Johan Maasbach Wereldzending. Na ruim dertig jaar was het door een meningsverschil tot een breuk gekomen tussen de familie Maasbach en Johan Maasbach zijn rechterhand Jan Zijlstra (destijds tevens voorganger van de Bethlehemskerk).

In een poging om de kerkgangers van de Bethlehemskerk naar zich toe te trekken, gaf Johan Maasbach direct bij binnenkomst aan bij Zijlstra dat hij het woord wilde nemen. Vervolgens ontaarde de toespraak in akelige taferelen. 

We kwamen de onderstaande video tegen toen we bezig waren met de controverse rondom David Maasbach. In de video zie je zijn inmiddels overleden vader Johan Maasbach vertellen dat God hoogst persoonlijk tot hem had 'gesproken': 'Broeder Zijlstra, niet zijn jaren, maar zijn dagen zijn geteld.' Gelukkig is dat nooit uitgekomen.


We posten deze video niet alleen om u te confronteren met hoe het er soms aan toe kan gaan in de christelijke wereld. Het is om te huilen. 

Er is nog een reden. 

Want vlak nadat we de bovenstaande video gezien hadden gingen we eigenlijk zomaar naar de website van Jan Zijlstra, waar we zijn dagelijkse videoboodschap aantroffen. Die videoboodschap ging precies over de video die we zojuist hadden gezien! Toeval? Dat laten we aan u over.

Het bekijken van beide video's is in ieder geval de moeite waard.


Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify