Frank Powell
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

20 juni 2016 door Redactie

8 zonden die de kerk vaak vergeet

Sommige zonden worden vergeten in de kerk. Het zijn de zonden die vaak nauwelijks worden benoemd in de kerk. Toch is het belangrijk het om de vergeten zonden te hebben. Frank Powell geeft ze door via zijn blog. Deze 8 zonden worden door christenen volgens hem vaak genegeerd.

1. Angst 
"Zinnetjes als 'vrees niet' en 'wees niet bang' komen 365 keer voor in de Bijbel. Is dat niet ironisch? Ik denk van niet. Want de kerk heeft het er vaak nauwelijks over. Wat is trouwens het tegenovergestelde van angst? Moed? Heldenmoed? Nee. Nee. Het tegenovergestelde van angst is.. LIEFDE. En God is liefde. Dus als je doorredeneert is het tegenovergestelde van angst.. God!" 

2. Lusteloosheid
Lusteloosheid wordt ook vaak niet genoemd in de kerk. "Vaak is de houding van christenen: 'OK, God houdt van me. Dat is geweldig. Wat eten we trouwens tijdens de lunch?' Nee. Je snapt het niet, bro. God houdt van je. En jij bent tevreden met 'dat is dan geweldig.' Wat? Een apathische benadering van God verklaart veel van waarom zoveel mensen weinig op hebben met christenen."

"Een apathische benadering van God verklaart veel van waarom zoveel mensen weinig op hebben met christenen"

3. Gulzigheid
"Gulzigheid gaat vooral over het hart. Het is een probleem. Want gulzigheid zegt: 'De leegte die God zou moeten opvullen... maak je daar geen zorgen over. Ik vul die leegte zelf wel.' Gulzigheid is het resultaat van te weinig eer geven aan God."

4. Zorgen
Jezelf zorgen maken houd jezelf bezig, maar het brengt je nergens naartoe. "Jezus zei dat we ons nergens zorgen over zouden moeten maken. Maar Hij meende dat zeker niet.. Of toch wel? Ja, Hij was serieus. Zorgen maken is een symptoom van een groter en dieper probleem: een gebrek aan geloof. Voor volgelingen van Jezus die de glorie en het beeld van God zouden moeten weerspiegelen zijn zorgen een gigantisch probleem." 

5. Populair willen zijn
Christenen houden ervan om geprezen te worden door mensen. Kijk maar eens op Instagram, SnapChat, en Facebook. Hoeveel likes heb je? "Je hebt bevestiging nodig. En dus spendeer je 30 minuten aan de perfecte selfie. Het is je tijd waard. Jezus daarentegen had niet de goedkeuring en de likes nodig van mensen. Hij gaf niet om wat zij over Hem dachten. Hij wilde alleen maar de wil van God doen. Deze houding heeft de wereld meer dan ooit nodig."

"De kerk kan niet zendingsgericht en comfortabel tegelijkertijd zijn. Het is tijd om een kant te kiezen"

6. Comfort
Wanneer de kerk een comfortabele plek wordt dan begint het christendom uit te sterven. Want comfort zorgt er vaak voor dat je van secundaire dingen primaire dingen maakt. Je wilt niet meer veranderen. Wanneer je eenmaal comfortabel in je stoel zit kom je er nog maar moeilijk uit. "Wanneer je mensen uitdaagt om uit die stoel te komen, worden mensen vaak boos. Ze gaan vaak helemaal flippen. De kerk kan niet zendingsgericht en comfortabel tegelijkertijd zijn. Het is tijd om een kant te kiezen." 

7. Consumentisme
Christenen zijn vaak net zo in de ban van de laatste auto's, gadgets, kleding en sieraden als de rest van de wereld. "De essentie van deze zonde is God een nemer is. Maar niets kan verder van de waarheid afstaan dan dat. God is een gever. Hij is de grote Gever. En dus, aangezien jij ook naar Zijn beeld geschapen bent, zou je ook een gever moeten zijn. Neem je alleen maar? Of ben je gericht op geven? Wat geef je anderen?" 

8. Liegen 
"Hier schrik je van, hè? Want als je net als ik, zeg je vaak dingen die je nooit waarmaakt. Of je liegt om jezelf mooier te doen voorkomen dan je werkelijk bent. Je liegt om uit de problemen te blijven. Je liegt om vooruit te komen. Of je liegt om het liegen. Jezus zegt dat daar geen plek voor is. Je woorden doen ertoe. Het is beter om de waarheid te vertellen en je baan te verliezen dan andersom. Hoe serieus zijn we hiermee bezig? 

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

M
Hoe zou je ziekte's dan moeten zien die gekenmerkt worden door angst en lusteloosheid? Zoals een dwangstoornis of een depressie. Doorgeschoten zonde?

Dat is natuurlijk anders. Daar zijn goede medicijnen voor.
Toon meer antwoorden (2)
Toon meer reacties (2)