Mohammed

God

17 juni 2016 door Rik Bokelman

Jezus vs. Mohammed - de 5 grootste verschillen

In de wereld van vandaag claimen veel mensen dat de islam, net zoals het christendom, een religie van vrede is. Ondanks alle terroristische aanslagen die er worden gepleegd. Men wijst er dan vaak fijntjes op dat ontzettend veel moslims in vrede leven. En dat klopt ook. Ik ken zelf heel veel aardige moslims - mijn maatje Mohammed heeft me net nog helpen verhuizen - die goede burgers zijn, goede buren, goede vrienden. Maar de islam een religie van vrede? Dat denk ik niet. In de kern is de islam gewelddadig, of mensen dit nou willen erkennen of niet. 

Wat ik ook vaak hoor in Nederland is dat mensen die weinig met het geloof hebben, zeggen: 'Ach, we geloven toch allemaal in ongeveer dezelfde God.' En is het niet zo dat zowel Jezus als Mohammed liefde uitdroegen, barmhartigheid en genade? Toch? Nee, dat is ook niet zo. 

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Dit artikel is speciaal geschreven voor CIP+ leden! Word ook lid en lees gelijk verder!

Start je gratis maand Inloggen

Reacties

D
Verhelderend!. Ik ben benieuwd naar het vervolg. Maar wat bedoel je met „Maar, *zo gaat het verhaal* , Jezus deed dat niet”?
REAGEER
Het is niet zuiver om Jezus en Mohamed te vergelijken. Volgens de islam is de quran het letterlijk uit de hemel neergedaalde Woord van Allah (god). De Bijbel zegt dat Jezus het vleesgeworden Woord van God is; dus christenen volgen geen boek, maar een levende Persoon, die ook met zijn Vader het universum schiep. De shahada (???????, aš-šah?dah) verklaart dat Mohamed zijn (allahs) profeet is, waar christenen de Bijbel zien als Gods getuigenis van de Weg, de Waarheid en het Leven Jezus.
REAGEER
H
De mensen die de Islam aanhangen, zijn mensen die zelf niets mogen onderzoeken. De Imam en alle andere zogenaamde geleerden zijn degenen waarnaar geluisterd dient te worden, doet men dit niet dan zijn de nensen ongehoorzaam en respectloos tegenover de Imam, en geleerden.

Naast dd Koran, is er ook nog de Hadith, deze zijn door mensen geschreven, die vaak heel verschillend zijn geschreven.

De eer en respect van deze mensen is zo belangrijk dat zij verbieden dat de volgelingen zelf onderzoeken, wat de Imam zegt dient opgevolgd te worden.

REAGEER
Toon meer reacties (7)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify