Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

14 juni 2016 door Shehera Vega Sánchez

Een oprecht gebed voor in moeilijke tijden

Hoe moeten we reageren wanneer we iets gruwelijks mee maken? Wat moeten we bidden als we één van de moeilijkste dagen in ons leven hebben? Op zo'n dag is het extreem lastig om de juiste woorden te vinden. Dus heeft Christina Fox ons een prachtig en oprecht gebed gegeven voor iedereen die het naar God wil uitroepen in moeilijke tijden.

Lieve Vader in de hemel,

Help mij! Ik ben zo vermoeid en versleten door deze dag. Er gebeuren zoveel dingen op hetzelfde moment en ik weet niet wat ik moet doen. Ik word overweldigd. Ik heb het gevoel dat ik tegen een harde stormachtige wind in moet lopen. Ik kan bijna niet vooruitkomen, bijna niet bewegen; de wind is zo sterk. Ik val bijna achterover. En misschien wel erger, wat als ik straks niet meer overeind kan komen?

Vader, ik kan mijn ogen bijna niet meer op U richten. Ik kan niets meer doen dan schreeuwen om hulp. Schenk mij alstublieft uw genade vandaag. Help mij om te zien dat U er bent in dit alles; dat U bij mij bent in dit alles. Help mij te herinneren dat U niet verbaast bent of overvallen wordt door de verschrikkelijke gebeurtenissen van vandaag.

Sterker nog, U bent de soevereine God van de hele aarde. U bent de maker en schepper van alle dingen. U kent het begin en het einde. U heeft alles onder controle, van de harten van koningen tot aan de mussen en de stormachtige wolken; van de plannen die we maken tot aan onze adem. Zoals U tegen Job zei vanuit een storm: "Kan jouw stem de wolken bevelen om je met hun regenvloed te bedekken? Kun jij de bliksems uitsturen, zullen ze jou zeggen: "Wij staan klaar"?"(38:34-35)

U houdt van mij en zorgt voor mij en daar verbaas ik mij steeds weer over. Geen andere religie in de hele wereld heeft een God die van zijn mensen houdt. Geen andere religie heeft een God die luistert naar het schreeuwen van het menselijke hart. Geen andere religie heeft een God die zichzelf vernedert, een menselijk vorm aanneemt en in deze wereld vol zonde leeft. Geen andere religie heeft een God die Zijn leven opoffert voor Zijn mensen. 

Maar U bent die God. U bent de enige God. Uw woord vertelt mij dat u mij liefdevol heeft uitgekozen, al voordat de wereld gegrondvest werd. (Efeziërs 1:4) U heeft uw liefde aan mij gegeven. In Efeziërs staat ook dat ik door Christus "verlost ben en mijn zonden vergeven, dankzij zijn rijke genade" (1:7).

Vergeef mij voor mijn angsten voor deze dag. Vergeef mij voor het klagen en mopperen over hoe moeilijk deze dag is. Vergeef mij dat ik vergeten ben dat U bij mij bent. Vergeef mij dat ik vergeten ben wie ik ben door wat uw Zoon, Jezus Christus, heeft gedaan. Vergeef mij dat ik mijzelf niet bewust ben van de geweldige waarheden en rijkdommen die ik heb door het evangelie. 

Het zijn deze waarheden waar ik mijzelf op wil richten op deze moeilijke dag. Ik bid de woorden van Paulus en maak ze mij eigen: "Mag de God van mijn Heer Jezus Christus, de Vader van alle luister, mij een geest van inzicht schenken in wat geopenbaard is, opdat ik hem zal kennen. Mag mijn hart verlicht worden, zodat ik zal zien waarop ik hopen mag nu hij mij geroepen heeft, hoe rijk de luister is die de heiligen zullen ontvangen, en hoe overweldigend groot de krachtige werking van Gods macht is voor hen die geloven." (Efeziërs 1:17-19)

Vader, luister naar mijn gebed. Schenk mij de hoop van het evangelie op deze moeilijke dag. Help mij om vast te houden aan uw genade, uw wijsheid en uw kracht.

Amen.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen