Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

09 juni 2016 door Redactie

Top-wetenschapper: "God is een wiskundige"

Michio Kaku is een wereldberoemde futurist, theoretisch natuurkundige en gespecialiseerd in de snaartheorie. Hij publiceerde meer dan 70 artikelen in wetenschappelijke tijdschriften over supersymmetrie, supersnaartheorie, superzwaartekracht en hadronische natuurkunde. Een recent opgedoken video zorgt nu voor een schok in de wetenschappelijke wereld, meldt Intellectual Takeout. 

In een video die hij een tijd geleden maakte voor Big Think zegt de wetenschapper namelijk dat hij gelooft dat God achter het universum zit. Michio Kaku: "Ik heb geconcludeerd dat we in een wereld leven met regels, die geschapen zijn door een universele intelligentie. Voor mij is het duidelijk dat leven binnen een wereld die wordt gestuurd door bepaalde natuurwetten die zijn opgesteld en geschapen door een universele intelligentie, en niet door toeval."

"De uiteindelijke conclusie hierover kan luiden dat God een wiskundige is. Het brein van God, zo geloven we, is als komische muziek. Als muziek van violen die resoneren door een 11-dimensionale hyperruimte." 

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen