Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Mooi

07 juni 2016 door Shehera Vega Sánchez

Voel je je eenzaam of verraden? Hier zijn 8 bemoedigende Bijbelteksten!

Ben je weleens in de steek gelaten door iemand? Heeft iemand je weleens laten vallen? Het zijn situaties die ontzettend pijnlijk kunnen zijn. Je durft jezelf niet meer zo gemakkelijk open te stellen voor de mensen om je heen en gevoelens van eenzaamheid en verraad nemen al snel de overhand.

Gelukkig laat God ons nooit in de steek. Hij is onze Vader die altijd voor ons klaar staat. Hij geeft om ons en houdt van ons, ons hele leven lang. Voel je je toch ontmoedigd vandaag, lees dan deze 8 teksten die je stuk voor stuk zullen herinneren aan Gods eeuwige trouw.

1. Nehemia 1:7 - Wij hebben u veel kwaade gedaan; wij hebben ons niet gehouden aan de geboden, voorschriften en rechtsregels die u aan Mozes, uw dienaar, hebt gegeven.

2. Psalmen 55:23 - Leg uw last op de Heer en hij zal u steunen, nooit zal hij dulden dat een rechtvaardige ten val komt.

3. Psalmen 34:9-10 - Proef, en geniet de goedheid van de Heer, gelukkig de mens die bij hem schuilt. Vromen, heb ontzag voor de Heer: wie hem vreest lijdt geen gebrek.

4. 1 Petrus 5:7 - U mag uw zorgen op hem afwentelen, want u ligt hem na aan het hart.

5. Deuteronomium 31:6 - Wees vastberaden en standvastig. Er is geen enkele reden om bang voor hen te zijn, want het is de Heer, uw God, die met u meegaat. Hij zal niet van uw zijde wijken en u niet verlaten.

6. Jesaja 41:10 - Wees niet bang, want ik ben bij je, vrees niet, want ik ben je God. Ik zal je sterken, ik zal je helpen, je steunen met mijn onoverwinnelijke rechterhand.

7. Psalmen 91:14-16 - 'Ik zal bevrijden wie mij liefheeft en beschermen wie met mijn naam vertrouwd is. Roep je mij aan, ik geef antwoord, in de nood zal ik bij je zijn, je bevrijden en met roem overladen, je overvloed geven van dagen. Ik zal je redding zijn.'

8. Openbaringen 21:3-4 - Ik hoorde een luide stem vanaf de troon, die uitriep: 'Gods woonplaats is onder de mensen, hij zal bij hen wonen. Zij zullen zijn volken zijn en God zelf zal als hun God bij hen zijn. Hij zal alle tranen uit hun ogen. Er zal geen dood meer zijn, geen rouw, geen jammerklacht, geen pijn, want wat er eerst was is voorbij.'

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Nú de eerste maand gratis.