Orlando Bottenbley
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

Auteur: Jeffrey Schipper

Orlando Bottenbley: "Onttroonde satan is nog steeds wereldheerser"

"De Heere Jezus heeft satan onttroond. Toch is de duivel een overwinnaar van alle volken, ook in Nederland. Het is hem gelukt om de mensheid in zijn val mee te nemen." Orlando Bottenbley sprak in Roermond over het thema 'Ontmasker de duisternis'. "We bevinden ons in een tussenperiode. Totdat Jezus letterlijk op de troon zit, blijft satan wereldheerser."

"De duivel heeft met zijn val veel engelen meegesleept," maakt de bekende voorganger duidelijk. "Deze wezens worden overheden, machten en wereldbeheersers genoemd. De Bijbel gebruikt deze termen om aan te geven dat ze in allerlei vormen voorkomen.” Bottenbley licht de term ‘wereldbeheersers van de duisternis’ eruit. “Als ik kijk naar wat er in de wereld gebeurt, is het mijn diepste overtuiging dat demonen de wereld in hun macht hebben. Het zijn demonen die een heel gebied onder hun macht kunnen hebben. Kijk bijvoorbeeld naar Haïti, een enorm duister land. De heerschappij van gevallen engelen is zo intens dat mensen er niet onderuit kunnen komen. Daarom zegt de Bijbel dat Jezus ons (christenen, red.) heeft overgeplaatst van de macht naar de duisternis naar Gods koninkrijk. Zo worden mensen in de vrijheid gezet."

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen

Preekverslagen
- Ds. Zondag vraagt zich af of God in tijden van nood te vertrouwen is: "Gods kinderen vallen van de ene verbazing in de andere"
- Henk Binnendijk wijst op één van de allergrootste denkfouten die christenen maken: "Ik sprak eenzijdig over de hemel"
- Prof. dr. A. de Reuver geeft een voorproefje van de hemel: "We zullen Hem gelijk zijn die eerst ons gelijk wilde zijn"
- Volgens Willem Glashouwer is het 2 voor 12 op de wereldklok: "Koninkrijk van Jezus staat voor de deur"
- Indrukwekkende boodschap van prof. dr. De Reuver: "Op Golgotha schijnt maar één woord op zijn plaats: mislukt"
Meer over Preekverslagen »

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

P
ik denk dat de pastor wel degelijk gelijk heeft. ik doe een aanvulling: Bij de troonsbestijging van Jezus (Hemelvaart) is de draak uit de hemel geworpen, staat in Openbaring 12. En dan staat er precies achter wat wij nu beleven: wee, degenen die op de aarde wonen.....en lees maar verder. Het is dus niet een onmacht van God, maar een beschikking. Dáárom moeten we ook in het Onze Vader bidden: Uw Koninkrijk kome gelijk in de hemel (daar is het al)..........zo ook op de aarde (want daar is het nog niet).
Dit artikel uit 2016 mag wat mij betreft ieder jaar worden herhaald. Er moet hierover gesproken worden in de kerk. Want hoe kunnen we overleven als we de vijand (die steelt, doodt en vernietigd) niet kunnen herkennen en niet leren wie wij zijn door het offer van Jezus?

#weerbaarchristen.nl
L
God is liefde, in al haar verschijningsvormen. De duivel is verslagen en is alleen een brullende leeuw zonder macht. De werkelijke macht ligt bij God, via Jezus/Isa. Ik ken mensen die zonder tussenkomst van een geloof door God genezen zijn na verandering van levensstijl naar handelen vanuit Liefde. Alles wat liefde in de weg staat is duivels. Veroordeling, onvergevingsgezindheid, macht, geweld, haat, geldzucht, verslaving, voodoo, toverij, enz. enz. De tien geboden en het Evangelie zijn hierin beschermend; voor dader(s) en slachtoffer(s).
Toon meer reacties (4)