Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

Auteur: Josh de Keijzer

"Veel mensen hebben PTSS vanwege de Kerk"

"Veel mensen verlaten de kerk omdat de kerk hen niet heeft gehoord, maar juist gekwetst." Dat zegt trauma-expert Teresa Pasquale in gesprek met CIP.nl. Volgens haar verlaten mensen vaak de kerk niet zozeer vanwege de doctrine waar ze het niet mee eens zijn, maar omdat ze er een trauma hebben gelopen. "Veel mensen hebben een posttraumatische stressstoornis vanwege de kerk."

Teresa specialiseert zich al jarenlang in traumaverwerking bij mensen die psychologische problemen hebben vanwege een opgelopen trauma. In de loop der jaren hielp ze militairen, mensen die misbruikt waren, vluchtelingen, maar ook christenen. 

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Dit artikel is speciaal geschreven voor CIP+ leden! Word ook lid en lees gelijk verder!

Start je gratis maand Inloggen

Reacties

B
Ghandi heeft alle kans gehad om Yeshua te aanvaarden, maar na het nodige gesprek wees hij Yeshua af als de enige weg tot de Vader.

De Bijbel is duidelijk over mensen, die Hem bewust afwijzen, die blijven verloren, Joh. 3:36

Dat de jeugdleiders theologisch gelijk hadden, wil nog niet zeggen, dat er in het leven van Ghandi later meer licht is ontstaan, JHWH oordeelt.

De kerk heeft enorm gefaald, het als het Jodendom, van voorbeeld zijn hoe men met JHWH leeft tot Zijn eer is veel te weinig terecht gekomen.Zie vervolg,

Ben Kok
B
Vervolg: Trauma's geen gebrek, genoemde voorbeelden zijn herkenbaar. Maar ik vind, dat je het dan zelf wel beter moet gaan doen, leef zelf naar Zijn bedoeling en eer en probeer Geestverwanten te vinden, die er in mee gaan.

Ook die zijn dun gezaaid, maar ze zijn er wel en we ontmoeten elkaar in sites als CIP bij sommige schrijvers en reaguurders.

Ook op tora-yeshua.nl kom ik ze tegen, met dank. In eerlijk gesprek worden we samen rijker, vanuit de Bijbel als basis.

Shalom

Ben Kok (joods-chr. pastor)
H
Dus als ik het goed begrijp zijn de trauma's er om beter te gaan leven zodat je dan dichter bij de Here God komt te staan. Traumatisch.
Toon meer antwoorden (3)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Bekijk onze abonnementen.