Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

06 mei 2016 door Anne Vader

Ouweneel: "Veel christenen lopen kantjes ervan af"

"Veel christenen lopen de kantjes eraf. Ze begrijpen niet veel van de christelijke vrijheid." Dat maakt het navolgen van Jezus zo moeilijk, stelde Willem Ouweneel gisteren op het Vernieuwingsfestival van het Evangelisch Werkverband. 

Naast laksheid vullen sommige christenen hun innerlijke leegte volgens Ouweneel ook met godsdienstigheid en regeltjes. Allebei hebben ze hetzelfde gemis: de Geest die boven laksheid doet uitgroeien en hen leerlingen van Jezus maakt. "Alleen de Heilige Geest vernieuwt levens."

Als Paulus stelt dat christenen ‘vrijgemaakt zijn van de zonde’, wil dat niet zeggen dat je nooit meer zondigt, zei Ouweneel. Maar: "Wij zijn vrijgemaakt van de macht van de zonde, die ervoor zorgde dat je niets anders kon dan zondigen." Een vrijgemaakt christen wil en kan volgens hem tot eer van God leven, als hij "iets van de kracht van de Heilige Geest heeft leren kennen". Niet door een nieuw leven, bij de bekering, maar door het toelaten van de Geest waardoor iemand kracht krijgt Jezus na te volgen en toegewijd te leven. "Als je de Heilige Geest niet leert kennen, kom je nooit veel verder. Dat is het trieste bij veel christenen."

CIP.nl sprak eerder EW-directeur Hans Maat over het Vernieuwingsfestival: "De kerk is geroepen om bevrijder te zijn"

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen