Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Mooi

04 mei 2016 door Shehera Vega Sánchez

5 Geweldige christelijke films die je echt niet mag missen!

Het geloof-thema in films heeft de afgelopen een grote comeback gemaakt. Of het nou op een expliciete evangelische manier is zoals in de 'God's Not Dead' films, of een afbeelding van Christus in de blockbuster 'Risen', christelijk getinte films zijn hot! Maar in alle hype heb je misschien wel een paar minder bekende pareltjes gemist. Gelukkig heeft Crosswalk ons een prachtige lijst gegeven met de Top 5 geweldige christelijke films die je misschien niet gezien hebt. Zelfs de trailers staan erbij! 

1. Woodlawn

"Woodlawn vertelt over de waargebeurde gebeurtenissen die zich hebben afgespeeld rondom de Woodlawn high school football team. Wanneer een vreemdeling naar de stad komt en met de spelers praat te midden van een hevige strijd vol racistische spanningen, stimuleert zijn boodschap van vergeving een spirituele opleving onder de spelers. Dankzij christus leren de teamleden hun angsten en haat te overwinnen."

2. Ragamuffin

"Deze film is een demonstratie van Gods oneindige en diepe liefde voor Zijn verloren kinderen. Het publiek ervaart Mullin's eenvoudige jeugd, zijn onrustige relatie met zijn vader en zijn continue worsteling met zowel het geloof als alcohol. Ook was zijn leven verre van perfect, het verhaal van Rich Millins zit vol hoop."

3. To End All Wars

"Dit verhaal volgt een groep van geallieerde soldaten die tijdens WWII gevangen worden genomen en afgevoerd naar een Japans werkkamp. Terwijl ze op gewelddadige manieren behandeld worden beginnen er twee kampen te ontstaan onder gevangenen. De eerste groep denk enkel aan vluchten en wraak, terwijl de tweede groep enkel probeert hun vijanden te vergeven. To End All Wars is geen film voor mensen met een zwakke maag, maar degene die dit verhaal aan kunnen zullen een aangrijpende boodschap ontdekken over genade, opoffering en vergeving."

4. Pass The Light

"Pass The Light biedt een serie openhartige, simpele reflecties op actuele kwesties, van armoede tot aan homoseksualiteit. Het is zeldzaam om een film te zien die deze onderwerpen met zoveel elegantie en balans aanstrijkt, laat staan een christelijke film."

5. The Prince Of Egypt

"De film vertelt het beroemde verhaal uit Exodus en begint met Mozes zijn adoptie in het huis van de Farao en volgt het verhaal helemaal tot aan de bevrijding van de Israëlieten onder leiding van Mozes." Met prachtige muziek van niemand minder dan Hans Zimmer (Inception, Interstellar), en de stemmen van acteurs zoals Ralph Fiennes, Sandra Bullock en zelfs Michelle Pfeiffer, is deze indrukwekkende animatiefilm toch wel de CIP favoriet van dit lijstje!

Lees het hele artikel hier.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen