Levensverhaal

21 april 2016 door Jeffrey Schipper

"God geeft meer ruimte dan ouders en dominees"

"We werden thuis verplicht om mee te gaan naar de kerk. Daarom heb ik mij er als 15-jarige tegen verzet. Ik was tegen de kerk, tegen dominees én tegen Jezus," zegt Kees Kraayenoord, misschien wel de bekendste aanbiddingsleider van Nederland.

Hij vertelt over zijn geloofsleven: van hoe hij vlak voor zijn 15e levensjaar tot geloof kwam tot aan de man die hij vandaag de dag is. "Wat ik gaaf vind is dat God de ruimte geeft om bij Hem weg te lopen. Vaak meer dan bij ouders en dominees. Zo groot is zijn genade!" Een lied van Michael W. Smith zorgde voor een ommekeer. "Toen hij zong over een ontmoeting met Jezus, gebeurde dat in mijn leven. Jezus kwam naar mij toe met een simpele boodschap: 'Ik hou van jou'. Natuurlijk zijn er momenten geweest van twijfel of weglopen. Toch is Jezus' liefde sinds mijn bekering nooit meer weggeweest."

Kees Kraayenoord is, samen met zijn vrouw, de stichter van de bloeiende kerk Mozaiek 0318 in Veenendaal. Kees: "Zo'n gemeenschap is belangrijk. We hebben elkaar nodig! Wij houden elkaar vast, God houdt ons vast."

Bekijk het gesprek met Jan van den Bosch:

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify