Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Levensverhaal

18 april 2016 door Jeffrey Schipper

"Iedere moslim mag weten dat ik Jezus volg"

Als moslim had Goksal Gullu "een Paulus-ervaring" in Hengelo. "Alsof er een container vol liefde over mij werd uitgestort. Na die ervaring wist ik het zeker: Jezus is echt." Het leven van de Turk was een hel. Na zijn bekering werd Goksal bedreigd en geslagen door moslims. Hij ontvluchtte Hengelo en keerde later terug om een kerk te stichten. CIP.nl sprak met hem.

Als 3-jarige kwam Goksal met zijn ouders, die tot de eerste generatie gastarbeiders behoren, naar Nederland. "Ik groeide op in twee culturen. Thuis spraken we Turks en keken we naar Turkse tv-programma's. Buitenshuis groeide ik op in de Nederlandse cultuur. Ik voelde mij niet thuis in beide culturen. Als tiener kwam ik daardoor in een identiteitscrisis." Zijn broer nam het regelmatig mee naar breakdance, een nieuwe rage in zijn jonge jaren. "Toen ik mij bij deze groep aansloot, kreeg ik eindelijk een eigen identiteit. Als 12-jarige behoorde ik tot de jongste. Veel van die gasten zaten diep in de drugswereld."

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen

Reacties

s
Wat heerlijk dat we deze Godservaringen mogen beleven in Nederland. Zoals we kunnen ervaren gaat God heel subtiel te werk. Zo is de corona crisis ook begonnen. Heel subtiel, het lijkt wel of het in het geheim begon. De een besmet de ander, de ander besmet weer anderen. Goksal werd overladen door de liefde van Jezus en Goksal heeft zijn zusje besmet met de liefde van Jesus. Hallelujah, mag dit zo doorgaan.
Dankt U Heer Jezus voor wat U gedaan hebt voor deze broeder, zegen hem en zijn gezin tot eer van Uw Naam en geef dat er nog veel moslims U leren kennen.
M
Zo hoop ik dat de Here Jezus mijn dierbare Marokkaanse moslim vrienden aanraakt en overtuigt dat ze Jezus moeten aannemen als hun Heer en Heiland. Ik heb ze in gesprekken er niet van kunnen overtuigen.
Toon meer reacties (2)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen