Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

17 maart 2016 door Jeffrey Schipper

'Veel moslims bekeren zich in Denemarken tot Jezus'

In Denemarken wordt men "overspoeld" met grote groepen islamitische vluchtelingen die meer over Jezus willen weten en zich willen laten dopen, meldt het medium Patheos. Hoogleraar en blogger Gene Veith ontving verhalen uit de eerste hand en kan niet anders dan concluderen dat er op geestelijk gebied wonderlijke dingen gebeuren in Denemarken.

"Ik hoorde over een moslimechtpaar dat wekelijks Bijbelstudie volgt bij Inner Mission (een christelijke organisatie, red.). De volgende week woonden 14 moslims de Bijbelstudie bij. Een week later waren het er 50. Die groei is terug te zien op locaties door het hele land." Veith maakt duidelijk dat geïnteresseerden wordt gevraagd in hoeverre een hogere kans op een langdurig verblijf in Denemarken meespeelt. Velen zouden oprecht zijn geïnteresseerd in de Heere Jezus. ‘Vertel ons over Jezus. Doop ons!’ Ook waarschuwingen voor vervolging vanwege afvalligheid van de islam houdt veel moslims niet tegen.

Veel Iraanse bekeerlingen
"Veel moslims willen zo snel mogelijk gedoopt worden. Van een pastor kreeg ik te horen dat ze allereerst een aantal maanden zich intensief moeten verdiepen in de Bijbel. Pas wanneer ze de basiselementen van het christendom begrijpen, worden ze gedoopt en lid van een kerk. Een vrouw die namens Inner Mission werkzaam is, vertelde me dat de meeste bekeerlingen vluchtelingen uit Iran zijn. Ze voegde eraan toe dat veel Iraanse ex-moslims in hun thuisland geheime christenen waren en het te gevaarlijk vonden om zich daar te laten dopen."
"Veel Iraanse ex-moslims waren in hun thuisland geheime christenen en vonden het te gevaarlijk om zich daar te laten dopen"

"Deze vrouw zei ook dat sommige Iraanse ex-moslims zich bekeerden tijdens hun vlucht door Europa, bijvoorbeeld aan de hand van door christenen aangereikte bijbels. Veel bekeerlingen zien door de ellende in hun thuisland verband tussen de islam, onderdrukking en het geweld dat ze zijn ontvlucht. Sommigen hebben ook dromen en visioenen over Jezus ontvangen. ‘Jarenlang hebben we voor een opwekking in Denemarken gebeden’, zei de vrouw. ‘We wisten niet dat die herleving onder moslims zou beginnen!’"

"Ook merkt de medewerkster van Inner Mission op dat veel Denen, aan de hand van de vele bekeringen onder vluchtelingen, zien dat het christendom verschil kan maken en daarom het christelijk geloof serieuzer nemen. Het is niet zo dat christenen actief proberen om moslims te bekeren. Deze beweging is niet het gevolg van evangelisatiewerk of kerkactiviteiten. De bekeringen zijn het werk van Gods Geest."

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen