God

09 maart 2016 door Rik Bokelman

"Iedere christen zou radicaal moeten zijn"

Hij is een van de meest bekende christelijke activisten ter wereld. Zijn boek 'Hoe Jezus de wereld op zijn kop zet' werd wereldwijd miljoenen keren verkocht. CIP.nl sprak met Shane Claiborne. Het eerste wat ik de man uit Philadelphia vraag is waar zijn bekende dreadlocks zijn gebleven. Shane lacht wanneer ik hem ernaar vraag. "Oh nee man, dat is vanwege onze reis naar Afghanistan. Er waren officials die vonden dat m'n dreadlocks eraf moesten omdat ik te veel op Al Qaida leek." 

Over Al Qaida gesproken: Shane Claiborne is misschien nog wel radicaler dan veel moslimterroristen. Al jarenlang probeert hij de radicale liefde van Christus op de meest tastbare manier uit te leven. Hij richtte The Simple Way op, een ideële woongroep, en vecht al jaren voor geweldloosheid en de rechten van de armen. Ook pleit hij in de VS vurig tegen het huidige wapenbeleid en is hij tegen de doodstraf. Voor al deze zaken zet hij zich vurig in, uit liefde voor Evangelie.

Radicaal
Dankzij zijn boek 'Hoe Jezus de wereld op zijn kop zet,' kreeg Shane ook toegang tot wereldleiders en werd hij een christelijk fenomeen. Shane vertelt over het succes van het boek. "Wat ik met het boek wilde doen, is een einde maken aan het romantische beeld dat er hangt rondom radicalisme. Het radicalisme van christenen is niet extreem. Het komt van het woord 'wortel'. Voor mij gaat het er bij radicaal zijn om dat je komt tot de kern, de wortel van waar het in het christendom over gaat." 

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Dit artikel is speciaal geschreven voor CIP+ leden! Word ook lid en lees gelijk verder!

Start je gratis maand Inloggen

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher