Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

11 februari 2016 door Jeffrey Schipper

'Christenen ontvluchten Duitse azc's vanwege moslimgeweld'

Verscheurde Bijbels, scheldpartijen, afgerukte kruisjes, slagen in het gezicht en zelfs pogingen tot moord. Sommige christenen voelen zich gedwongen om Duitse azc's te ontvluchten, meldt het Duitse medium Die Welt. Dit geldt ook voor homo’s en andere religieuze minderheden.

De klachten van christelijke vluchtelingen in de Duitse stad Stuttgart nemen steeds meer toe. In een online petitie wordt opgeroepen om moslims en christenen van elkaar te scheiden. Duitse autoriteiten weigeren tot nu toe om hieraan mee te werken. Politicus Stefan Walter, voorzitter van de Evangelische Arbeitskreis (EAK) van de CDU in Stuttgart, benadrukt dat steeds meer christenen behoefte hebben aan bescherming. "Deze christelijke vluchtelingen zijn ook nog eens bijna allemaal afkomstig uit landen waar ze werden vervolgd," onderstreept Walter de ernst van de situatie. 

Walter gaat een motie indienen waarin hij de gemeenteraad zal oproepen om meer te doen om christelijke vluchtelingen te beschermen tegen islamitische onderdrukking. Eerder bevestigde priester Hegumen Daniel dat christenen in Duitse azc's worden lastiggevallen door moslims. Volgens hem is het noodzakelijk dat christenen en moslims in asielzoekerscentra worden gescheiden.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen