Teun van der Leer
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

Auteur: Jeffrey Schipper

Baptistenpredikant ziet invloed van emocultuur: "Een doopdienst is meer dan een feestje"

"De doop lijkt soms iets leuks of een hoogtepunt in iemands leven, terwijl we het hebben over een levensveranderende keuze die veel kost. Zijn we dat ons nog wel bewust?", vraagt Teun van der Leer. De docent van het Baptisten Seminarium in Amsterdam (VU) schreef onlangs over het belang van doopvoorbereiding én doopnazorg. De periode na de doop zou volgens hem meer aandacht mogen krijgen.

Van der Leer liet zich als jongvolwassene dopen. "Het was toen heel duidelijk dat er nogal wat consequenties aan die keuze zaten." Na zijn doop werd Van der Leer min of meer gedwongen om na te denken over zijn keuze. "In ons gezin werd drie keer per dag uit de Bijbel gelezen en naar de jeugdvereniging gaan was een vanzelfsprekendheid. Ook leerde je direct dagelijks stille tijd te houden. Dit soort vanzelfsprekende structuren zijn steeds meer verdwenen."

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen

Doop
- Onrust op Urk: leerkracht mag niet meer voor de klas nadat hij als evangelist bekeerling doopt in IJsselmeer
- Kinderdoop of volwassendoop: wat is de Bijbelse doop?
- "Doopwater mag christenen niet scheiden"
- Waarom Martijn moeite heeft met christenen die zich laten overdopen
- Martijn respecteert volwassendoop: "Toch heb ik mijn kinderen laten dopen"
Meer over Doop »

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

H


Wijze woorden van deze predikant. De doop

Ik ben als kind gedoopt en gevoel en ervaringen had ik nog niet. Wat ik nu wel weet is dat de HEERE zijn trouw heeft betoond.
H
Correctie reactie 1 Wijze woorden van deze predikant. Ongeacht de leeftijd van de dopeling “ zijn wij met Hem begraven door de doop in de dood, opdat evenals Christus uit de doden is opgewekt tot de heerlijkheid van de Vader, zo ook wij in een nieuw leven zouden wandelen. “

Ik ben als kind gedoopt en gevoel en ervaringen had ik toen nog niet. Wat ik nu wel weet is dat de HEERE zijn trouw heeft betoond.
H
De invloed van valse leer van o.a. Hillsong en de Bethel Church Redding is helaas ook onze kerken binnengestroomd. Ook onze jongeren worden daaraan blootgesteld. Wat "ik" voel en ervaar is belangrijker. In de geloofsopvoeding meer aandacht te besteden aan uit welke bron we putten. Die valse leer stromingen hebben als gezamenlijk kenmerk onszelf centraal te stellen en ons gelijk te stellen aan God. Een misvatting die ervoor zorgde dat satan op aarde werd geworpen en vervolgens Adam en Eva tot de zondeval. Nu zie ik het weer gebeuren. (vervolg).
Toon meer reacties (1)