ds. W. A. Zondag
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

05 januari 2016 door Jeffrey Schipper

De zondag van… ds. W. A. Zondag

Drie diensten leiden én tijd hebben voor vrouw en kinderen. Het klinkt onmogelijk, maar dat is het niet. "Een pastorie naast de kerk heeft zo zijn voordelen," zegt gereformeerde gemeente-predikant ds. W. A. Zondag lachend. "Ja, er is meer dan de zondag. Maar juist op die dag mogen we ons verlustigen in wie God voor ons wil zijn," zegt de dominee uit Woerden, terugblikkend op zijn afgelopen zondag.

De dochter van ds. W.A. Zondag is overleden. Lees daar hier meer over.


Zondag citeert de Engelse predikant Thomas Watson: ‘De andere dagen van de week worden grotendeels gebruikt voor aardse dingen, deze dag voor de hemelse. Op de weekdagen verzamelt men stro, maar op deze dag parels’. Deze zin vat voor de predikant de betekenis van de zondag prima samen. "Iedere dag mag en moet je als christen je relatie met God onderhouden. Maar op zondag mag het geloofsleven tot een hoogtepunt komen. Dan verlustigen we ons in wie de Heere voor zondige mensen wil zijn. En daar hoort ook het bespreken van de preek en huiselijke gezelligheid bij." De predikant vindt het mooi dat christenen een apart gezette dag hebben, waarbij alleen God en Zijn dienst centraal staat. "In mijn vorige baan was ik druk met allerlei functies. Behalve op zondag. Collega’s bewonderden dat en sommigen waren er zelfs een beetje jaloers op."

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Dit artikel is speciaal geschreven voor CIP+ leden! Word ook lid en lees gelijk verder!

Start je gratis maand Inloggen

Reacties

M
Als je leven zo plotseling wordt ontwricht als bij dit gezin lijkt het me pijnlijk om op deze manier 'nieuws' en 'bladvulling' te zijn. Ik wil u adviseren dit artikel te verwijderen.

Bij zo'n persoonlijk leed past bescheidenheid en gebed

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Bekijk onze abonnementen.