Martin Koornstra
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

09 december 2015 door Martin Koornstra

We prediken een onvolledig Evangelie

Opgegroeid in een christelijk gezin van zendelingen is mij van jongs af aan het evangelie van Jezus verteld en uitgelegd. Als zevenjarige heb ik vol overtuiging Jezus gevraagd om mijn zonden te vergeven en in mijn ‘hartje’ te komen wonen. Wat een voorrecht om bij Jezus te horen.

Toch kan ik me ook een herinneren dat we in onze jeugdgroep nadachten over de volgende vraag: ‘Stel dat je nu een enorme ruzie hebt en scheldend dit gebouw uit loopt. Op straat word je gegrepen door een auto en je overlijdt. Ga je dan naar de hemel of niet?’ In die tijd wist ik het antwoord niet zeker. Nu gelukkig wel! Die verandering heeft alles te maken met het de ontdekking van het Koninkrijk van God. In de meeste kerken prediken we daar amper over en daarom een onvolledig evangelie. Gevolg is dat we zwakke, twijfelende christenen voortbrengen. Laat het me toelichten.

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Dit artikel is speciaal geschreven voor CIP+ leden! Word ook lid en lees gelijk verder!

Start je gratis maand Inloggen

Reacties

A
Dit is prachtig, het verwoord precies wat ik mis in de kerk. Ik voel me nogal gedeprimeerd als christen, want ik ben zondig. Maar als ik me ook op het koninkrijk van God mag richten is dat iets wat ik graag doe. Dank u voor dit stuk!
K
Uitstekend betoog. Het is misgegaan toen men is gaan denken dat de brieven in het NT allerlei nieuwe wetten introduceerden, waar christenen geboden zijn zich aan te houden. Paulus schrijft niet voor niets dat "alles hem geoorloofd is", wij "vrij zijn van de wet" en "onderzoek alle dingen en behoudt het goede". Wanneer wij leven uit het geloof, zal de Heilige Geest ons leren wat goed is en wat niet. Dat op basis van de woorden van Jezus: heb God lief boven alles en je naaste als je zelf.
M
waar zouden we zijn zonder Martin?
Toon meer reacties (3)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Bekijk onze abonnementen.