Henkjan
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Levensverhaal

04 december 2015 door Jeffrey Schipper

"Ik ging puur uit gewoonte naar de kerk"

Bijna 40 jaar zat Henk Jan iedere zondag in de kerk. "De boodschap dat ik God persoonlijk kon leren kennen ging langs mij heen. Onlangs schonk Hij mij een ontzaglijke blijdschap en vrede," zegt Henk Jan Leijendekker. Als zakenman stonden voor hem jarenlang zijn bedrijf, gezin en geld verdienen centraal. Daar kon hij niet langer genoegen meenemen. Het moest anders al wist hij niet hoe. Henk Jan ging op zoek naar God en deelde onlangs zijn getuigenis.

"Ik ging puur uit gewoonte naar de kerk," vertelt Henk Jan. "Als ik een dienst over kon slaan, deed ik dat. Ergens achterin mijn hoofd dacht ik: misschien moet ik iets veranderen. Maar ik was vooral bezig met geld verdienen en streefde naar een grotere auto, groter huis, vakanties e.d. Ik dacht heel af en toe aan God. Ik vertelde wel aan mijn kinderen dat ze moesten bidden met de vraag of God hen wilde bekeren. Dat deed ik zelf ook. 'God, wilt U mij bekeren?', vroeg ik, waarna ik ging slapen." In 2012 werd de ondernemer gebeld door een collega. ‘Jij bent toch ook christelijk?’, vroeg hij. ‘Ja, dat klopt’, antwoordde Henk Jan. Hij hoorde over een christelijke mannenochtend van de CBMC. Om de drie weken kwamen ze vrijdagochtend om 07.00 uur bijeen om over hun geloof te praten.

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen

Reacties

Wat de gewoonte betrof, was er niets mis mee! (Lucas 4:16) Totdat de Meester zelf Zijn aanwezigheid kenbaar maakt en spreekt wie Hij is en vervulling voor het oor bestendigd uit de Schrift met een prachtige uitleg over het aangename jaar des Heren.

(Maleachi 3:4).... Maar bij de uitleg over de dagen van Elisa en de reiniging van Naäman, (In onze tijd lettende op de 42 maanden! zie Openb.11:2 + 13:5) werd het gehoor niet vrolijk! (Lukas 4:28,29) "waarom heeft niemand mij verteld?" Dank voor het hartverwarmende getuigenis, Henk Jan.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Error: could not load events