Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

13 november 2008 door Redactie

"Nederland 7" mogelijk nieuwe christelijke omroep

Een aantal christelijke organisaties wil samen, onder de naam ‘Nederland 7’, een ‘christelijke media-alliantie’ starten, met als doel het Evangelie van Jezus Christus breder in Nederland te verspreiden. Begin december wil de groep daar op een persconferentie mee naar buiten treden. Volgende week al worden christelijke zakenlieden en enkele organisaties ingelicht over de nieuwe omroep.

Het initiatief is afkomstig van Gerhard Hobelman van De Betteld. Ze willen voortaan “samenwerken op het vlak van media. Hierbij valt te denken aan televisie, radiostations, websites en internetcommunicatie, webshop, een conferentie- en mediapark, evenementen door het land en een magazine”, aldus de uitnodiging voor de persconferentie.

Video: Een belangrijke boodschap

Doel
Het doel van de Christelijke Media Alliantie (CMA) wordt volgens Manna-Vandaag in een intern stuk omschreven als ‘het Evangelie van Jezus Christus bekend te maken met gebruikmaking van alle mogelijke media’. De visie van de mensen achter ‘Nederland7’ is breedkerkelijk, zegt de notitie. “Alle mensen en denominaties van reformatorisch tot katholiek tot Pinkster die Jezus en Zijn Woord lief hebben moeten zo veel mogelijk participeren.

De programmering van ‘Nederland7’ moet “geschikt gemaakt worden voor niet-christenen en christenen."

Over de financien is ook al nagedacht. Het plan gaat uit van inkomsten van, op termijn, 15 miljoen euro. Bij een startcampagne moeten 10.000 sympathisanten binnengehaald worden.

Steun
“We moeten dan kerkelijk Nederland helemaal op de kop zetten om al deze steunbetuigingen te krijgen. Tevens moet er een landelijke gebedsactie gestart worden hiervoor. Ik kan me ook voorstellen dat er fondswerving in bijvoorbeeld Amerika mogelijk is als we partneren met een grote christelijke zender met visie voor Europa”, aldus de interne notitie.

De partners van Nederland7 vinden de tijd nu rijp voor een Christelijke Media Alliantie buiten het Omroepbestel. Het moet naast de bekende tv en radiozenders komen. "Een alliantie die alle mediagebieden bedient vanuit Gods Vaderhart voor ons Vaderland.”

Video: Een belangrijke boodschap

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen