God

11 november 2015 door Rik Bokelman

Als God evolutie heeft gebruikt dan heeft dat er (ongeveer) zo uitgezien

De evolutietheorie houdt christenen al jaren bezig. Want heeft God nu evolutie gebruikt in het scheppen van de mens zoals we die nu kennen? Of niet? Is de aarde 6000 jaar oud, of hebben we het over miljoenen jaren? En wat betekent dat voor de manier waarop we de eerste hoofdstukken van Genesis lezen? 

De meerderheid van de wetenschappelijke gemeenschap gaat er vanuit dat evolutie heeft plaatsgevonden. Ook de mens zou zijn geëvolueerd en in die zin zou het goed kunnen dat we echt van apen afstammen. Maar in welke mate is volgens velen van hen onduidelijk. 

Aan de andere kant komen wetenschappers er steeds meer achter hoe gigantisch complex de werkelijkheid om ons heen is; er moet haast wel een grote Architect zitten achter de werkelijkheid waarin we ons bevinden. Ook als er evolutie heeft plaatsgevonden. Christenen zien hierin een aanwijzing voor het bestaan van God. 

De onderstaande video zien hoe de mens is geëvolueerd volgens evolutionisten. Als God evolutie heeft gebruikt - en we dus van apen afstammen - dan heeft dat proces van evolutie er ongeveer uitgezien zoals je in de video ziet. Lastig om te geloven? Dat laten we graag aan jou over.. Al is er in ieder geval één schrale troost: als we echt tot stand zijn gekomen door evolutie, dan zijn we er in ieder geval knapper op geworden! 


Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
CIP.nl crowdfundt voor De Hoop. Al 99 procent van het bedrag is opgehaald. Draag je bij?