Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Levensverhaal

30 oktober 2015 door Anne Vader

De vrouw van... Jurjen ten Brinke

Makkelijk is het niet altijd in het seculiere Amsterdam. “Maar God heeft ons hart geopend voor die stad,” vertelt Marijke ten Brinke (37). Ze weet zich geroepen naar Amsterdam, waar haar man Jurjen evangelist is bij de multiculturele zendingsgemeente Hoop voor Noord. In de serie ‘De vrouw van…’ spreekt CIP.nl met Marijke over hun roeping en het leven in Amsterdam.

Jurjen en Marijke kennen elkaar al vanaf de basisschool en krijgen op hun dertiende een relatie. “Jurjen had mijn lootje getrokken met Sinterklaas. In zijn gedicht vroeg hij mij,” vertelt Marijke. Na tien jaar verkering stappen de twee in het huwelijksbootje. Voor Jurjens afstudeerproject verblijven ze een tijdje in West-Papoea. Het lijkt hen wel wat om daar te gaan wonen, maar een vertrek wordt geblokkeerd doordat Marijke verschillende keren malaria krijgt. 
CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

D
Gods genade is ons genoeg.

Geweldig dat je in kleine dingen ziet hoe onze God werkt.

Hij geeft ons alleen dingen te dragen die we aankunnen, soms veel maar nooit te veel.

hij gebruikt jullie met je gezin om Zijn liefde te laten zien aan de mensen daar in Amsterdam. Openheid zoals je schrijft is belangrijk, geen verborgen agenda. Kleine stapjes onder Zijn leiding is genoeg binnen Zijn grote plan met ons wat door gaat tot in Eeuwigheid, Zijn en onze Eeuwigheid.

Gods onmisbaren Zegen voor jullie en de gemeente toegewenst.