Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

25 september 2015 door Jeffrey Schipper

"Stop met eindeloos roepen om een nieuw hart"

De Heere vragen om een nieuw hart is een gegroeid systeem dat doorbroken moet worden, stelt evangelist J.W.N. van Dooijeweert op Refoweb.nl. Hij reageert op een 30-jarige vragensteller die de Heere vraagt om een nieuw hart, maar telkens terugvalt in zonden. 'Wat te doen als de hemel van koper lijkt?', vraagt de man.

"'Ik kan me niet bekeren', het wordt nooit iets met mij', 'God wil mij niet horen'. Het is een muur rond om je heen," reageert Van Dooijeweert. "Een muur die o zoveel mensen in ons reformatorische wereldje kennen. En dan zeggen we tegen elkaar: 'Veel bidden. Houdt maar moed. De Heere is genadig. Het bloed van Jezus reinigt van alle zonden' Zou dat de vorm van geloven zijn die Jezus bedoelt?"

Bekeert u!
"Het eerste wat Jezus preekte was: 'Bekeert u!' Hij riep op tot een daad. Een echte daad. Echt breken met de zonde. Echt gaan lezen in Gods Woord om de weg naar Jezus te vinden. De Bijbel roept ons ook op om te geloven. 'Foei!!', roepen dan veel mensen onder ons. 'Dat is evangelisch! Foei.' Ja! Dat is evangelisch. DAT is evangelisch! Dat eindeloos roepen om een nieuw hart, om bekering, dat is niet het komen tot de Heere zoals de Heere bedoelt. Dat is een gegroeid systeem dat we eindelijk eens moeten doorbreken; er 'een gat in slaan'."

"Ga naar Jezus zoals je bent," roept de evangelist op. "Keer je af van je zonden, waar je je steeds toch weer aan overgeeft. Gooi ze de deur uit! Het zal niet direct opgelost zijn. Maar zoals het nu is, kom je er nooit uit. Stop met routinegebedjes die de kinderen al leren. Ga je uitspreken tegenover de Heere God. Ga je zonden belijden bij Jezus. Overdenk Zijn kruisdood, zijn vreselijk lijden om een weg te banen voor jou om tot God te kunnen gaan."

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?