Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

06 augustus 2015 door Jeffrey Schipper

"We staan niet achter de homoseksuele levensstijl"

"Ik hou van mensen met verschillende overtuigingen en manieren van leven," zegt Brian Houston. De Hillsong-leider benadrukt dat homo's welkom zijn binnen zijn kerk, maar onderstreept dat de pinksterkerk niet achter "de homoseksuele levensstijl" staat. De de seniorpastor van alle Hillsong kerken schreef een blog.

"Ik houd mij vast aan de traditionele, christelijke overtuiging over de homoseksuele leefstijl en het homohuwelijk," schrijft Houston. "Ik geloof dat Gods Woord duidelijk maakt dat het huwelijk is bedoeld voor man en vrouw. (...) Hillsong verwelkomt alle mensen, maar beaamt niet iedere levensstijl. We staan niet achter de homoseksuele levensstijl en daarom bekleden homoseksuele mensen binnen Hillsong geen leidersposities. (...) Ik zal altijd mijn persoonlijke overtuiging en de leer van de Schrift blijven prediken. Dat neemt niet weg dat iedereen op zijn eigen manier geluk mag nastreven. Ik wil mij niet mengen in keuzes van anderen. God schiep de mens met een vrije wil."

Homo's zijn welkom
"Ben je bij Hillsong welkom als je homo bent? Ja, natuurlijk! Wanneer je lid wordt van onze gemeente word je met zekerheid geaccepteerd. Maar we zeggen 'nee' tegen een actieve, leidende rol. Dit zal niet iedereen blij maken en sommigen vinden dit standpunt hypocriet. Wij zijn een kerk die gastvrij is tegenover homo's, maar staan niet achter de homoseksuele levensstijl."

"Ik geef om mensen en ja, ik heb ook homoseksuele vrienden. Jezus had veel vrienden, die religieuzen boos maakten en waardoor ze Hem veroordeelden. Jezus steunde nederige zondaars en veroordeelde een zelfingenomen Farizeeër. Wanneer Jezus deelt uit zou maken van onze generatie, zou Hij hetzelfde doen als in Zijn tijd op aarde; geconfronteerd met de maatschappelijke vraagstukken waar we vandaag de dag voor staan. Als God de wereld wilde veroordelen, zou Hij iemand hebben gestuurd om te oordelen. In plaats daarvan stuurde Hij een Verlosser (Johannes 3:17)."

Brian Houston reageert met de open brief op een blog waarin werd verondersteld dat homo's binnen Hillsong leiding geven. De voorganger leidt in Sydney de megakerk Hillsong. Inmiddels heeft Hillson ook afdelingen in de VS, Europa en Zuid-Afrika.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Bekijk onze abonnementen.