Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

29 juli 2015 door Jeffrey Schipper

Moslims storen zich aan evangeliserende christenen in Den Haag

'Christelijke bekeringsactiviteiten' van Athletes in Action (AIA) leiden in de Haagse Schilderswijk tot de nodige "irritatie en onrust". Althans, dat zegt de lokale, islamitische politieke partij van raadslid Arnoud van Doorn (rechtsonder op de foto). Namens de Partij van de Eenheid heeft hij schriftelijke vragen ingediend over de evangelisatie-activiteiten in Den Haag.

De activiteiten worden georganiseerd door de Havenkerk, een missionaire kerk in de Schilderswijk. In samenwerking met AIA is in de zomertijd op maandagavond een sportteam actief op het Oranjeplein. Van Doorn: "Dat deze activiteiten worden georganiseerd in 
de zomervakantie is een goed initiatief, maar tijdens deze dagen wordt ook actief geprobeerd om kinderen te winnen voor het christendom. Dit heeft gezorgd voor de nodige irritatie en onrust bij de omwonenden."

Boze bewoners
De Partij van de Eenheid is van mening dat pogingen om (jonge) kinderen te bekeren naar het christelijke geloof in deze overwegend islamitischewijk onwenselijk en risicovol is. "Meerdere boze bewoners stonden al klaar om het recht in eigen hand te nemen, wat gelukkig door de inzet van onze fractie is voorkomen," voegt Van Doorn toe. Het gemeenteraadslid klaagt dat zonder medeweten van ouders bijbelverhalen worden verteld.

AIA verspreidt het Evangelie van Christus door middel van sport. De christelijke organisatie wil niet op de kwestie reageren. AIA wil niet tussen het contact tussen de Havenkerk en de islamitische gemeenschap in zitten. De organisatie voegt toe dat dit de eerste keer is dat hun evangelisatie-activiteiten leidt tot politieke onrust. Peter Strating, voorganger van de Havenkerk, was woensdag niet bereikbaar voor commentaar.


CIP.nl sprak in het verleden met Peter Strating over onrust in de Schilderswijk: 'Spanningen Schilderswijk uitdaging voor christenen'

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen