Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

24 juli 2015 door Jeffrey Schipper

Koert Koster schrijft nieuw boek over angst

Hoop in ruil voor angst. In zijn nieuwe boek staat Koert Koster stil bij het fenomeen angst dat het hedendaagse bestaan zo kenmerkt. Hij gaat daarbij in op de diverse vormen van angst en behandel Bijbelgedeeltes die de angst expliciet thematiseren. Is er een oplossing?

De grondtrek van het menselijk bestaan lijkt angst te zijn. Iedereen is wel ergens bang voor. In de Bijbel komen we het fenomeen angst veelvuldig tegen. Deze angst lijkt menigmaal overwonnen te worden door Hem die gezegd heeft 'in al hun benauwdheid, benauwd te zijn geweest'. Van Jezus Zelf lezen we dat Hij zeer beangst was toen Hij de zonde en de directe gevolgen daarvan onder ogen moest zien, vlak voordat Hij stierf aan het kruis. We leven in een onzekere wereld waar mensen worstelen met hun angsten en fobieën. Kunnen deze angsten vandaag worden overwonnen? Is er een uitweg? Welke handvatten reiken de Bijbelschrijvers ons aan? De auteur wil in dit zeer toegankelijke boek stilstaan bij deze vragen. Dit boek bevat toegevoegde gespreksvragen, citaten en oneliners ter overdenking en bespreking. Het is daarom uitermate geschikt voor studieavonden en huiskringen.

Koert Koster studeerde theologie en filosofie aan de Vrije Universiteit en de Universiteit van Amsterdam. Van zijn hand zijn al meerdere publicaties verschenen. Klik hier voor meer informatie en klik hier om het boek te bestellen.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen