Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

03 juli 2015 door Redactie

Hermineke werd ontslagen na overdoop

Hermineke uit Goudriaan werd ontslagen als gymjuf bij het Wartburg College in Rotterdam omdat ze van kerk wisselde en zich liet dopen door onderdompeling. Net zoals twee collega's van haar. Een paar eeuwen geleden zou ze op de brandstapel zijn gegooid. "Nu verlies ik alleen m'n baan." In de Volkskrant vertelt ze haar verhaal. "Omdat ik het oneerlijk vind".

Zes kerken zijn geoorloofd op de Guido de Brès: de Oud Gereformeerde Gemeente, de Gereformeerde Gemeente in Nederland, de Christelijk Gereformeerde Kerk, de Gereformeerde Gemeente, de Hersteld Hervormde Gemeente en de Gereformeerde Bond. [sbanner-2]

Omdat Hermineke nu naar de Vrije Baptisten gaat zou ze niet meer de grondslag van de school kunnen onderschrijven. Wat ook meespeelt in het ontslag is dat de lerares vijf jaar terug werd gedoopt middels onderdompeling. Daarom staat ze nu ook bekend als een 'overdoper'. Ook dat mag van de school niet. En dus kreeg ze de mededeling van de directeur dat ze weg moest. En daar is ze alles behalve blij mee, omdat ze haar werk goed doet en haar visie op geloof niet oplegt aan de kinderen. Bovendien werd er nooit iemand om deze reden ontslagen, vertelt ze. 

De lerares vecht nu met haar advocaat haar ontslag aan. Haar advocaat Harrie den Besten laat tegenover de krant weten dat het hypocriet is dat overdopen niet toegestaan is. Want een andere visie op het avondmaal hebben mag volgens hem wel. "Dat is meten met twee maten." 

Hermineke: "Strijd hoort bij het christenleven. Wanneer overtuigingen principes worden, is het moeilijk deze los te laten. Daar waar God werkt, is Satan ook."

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen