Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Mooi

01 juli 2015 door Shehera Vega Sánchez

Koppel sterft in elkaars armen vlak voor 75ste huwelijksdag

Jeannette en Alexander Toczko, die al bijna 75 jaar getrouwd waren, hadden één grote wens. Ze wilden bij elkaar zijn tot het einde van hun leven. 

Op 17 juni, slechts enkele weken voor hun 75ste huwelijksdag, kwam deze wens uit. Alexander stierf in de armen van Jeannette. Vierentwintig uur na de dood van haar man, overleed ook Jeannette."Ze zeiden plotseling dat ze in elkaars armen wilden liggen," vertelde de zoon van het koppel, Richard Toczko. Het verzorgingstehuis van Alexander plaatste een bed naast dat van Jeannette, zodat het koppel naast elkaar kon slapen."En hij stierf in haar armen. Precies zoals hij dat altijd al wilde," voegde hun dochter Aimee toe. "Ik ging naar binnen en vertelde mijn moeder dat hij was overleden. Ze gaf hem een knuffel en zei, 'Kijk dit is wat je wilde. Je stierf in mijn armen en ik houd van je. Ik houd van je, wacht op mij. Ik zal er snel zijn.'"[sbanner-2]

Alexander en Jeannette, die al verkering hadden sinds de middelbare school, zou dit jaar hun 75ste huwelijksdag vieren op 29 juni. Vorig jaar kreeg Alexander een blessure bij het sporten waardoor zijn gezondheid snel achteruit ging. Ook Jeannette takelde langzaam af. "Haar geheugen was vaak in de war," vertelde Aimee. "Op een dag vroeg ze: 'Welke dag is het? Is het 29 juni?' Ik probeerde haar toen nog uit te leggen dat dat niet het geval was, maar ze bleef volhouden dat het haar trouwdag was. Dus hebben we het op die dag met de hele familie gevierd." De familie bracht bloemen en ballonnen naar het huis van het koppel en vierden de feestelijke dag een aantal weken te vroeg. "Gelukkig maar," zei Aimee. "Want anders hadden we het nooit meer kunnen vieren."

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen