Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

25 juni 2015 door Shehera Vega Sánchez

Imam verdedigt dominee die de islam 'satanistisch' noemde

Dominee James McConnell uit Belfast, die is aangeklaagd nadat hij in een preek de islam 'satanisch' noemde, krijgt nu onverwachte steun van een imam en een katholieke priester. 

De imam, Muhammed Al-Husseini, schreef in een artikel voor de Belfast Telegraph dat hij bereid was om de gevangenis in te gaan wanneer McConnell veroordeeld zou worden. Een priester in Crossgar, Patrick McCafferty, noemde de vervolging van de dominee "gewoonweg absurd". "Dominee McConnell heeft een sterke mening," zei hij. "Maar gaat de regering nu iedere zondagochtend iedere kerk en iedere preek beluisteren en goedkeuren?"

Al-Husseini benadrukte juist dat hij van mening was dat mensen van allerlei religies het recht hadden om hierover te debatteren. "Tegenover de brandende achtergrond van christelijke kerken, de bloederige executies en de slachting van de religieuze minderheden in het Midden-Oosten, is het de noodzaak dat wij in dit land de vrijheid verdedigen," vertelde Al-Husseini. De vrijheid voor mensen om te discussiëren, debatteren en kritiek te leveren op religieuze ideeën. Het enige wat wij moeten verbieden zijn toespraken die fysiek geweld aanmoedigen."

De imam uitte zijn bezorgdheid over het feit dat de regering bezig is van 'theologische onenigheid een misdaad te maken'. "Ik wil verder nog toevoegen," zei hij, "dat als dominee McConnell veroordeeld wordt en de gevangenis in moet, ik met hem mee de gevangenis in zal gaan.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen