Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Levensverhaal

01 mei 2015 door Dick van den Bos

"God genas me niet helemaal"

“Als gevolg van een auto-ongeluk op zesjarige leeftijd, ontstond er beenlengteverschil. Later kreeg ik last van mijn rechterknie. Ik wilde graag dat ze er op de Najaarsconferentie van het Evangelisch Werkverband voor gingen bidden. Dat gebeurde. Ik werd echter maar gedeeltelijk genezen. Echt teleurgesteld ben ik niet, want God heeft mijn geloof sterk verlevendigd! Ik ervaar de Heilige Geest veel sterker”, vertelt André Rauwerda. Door de Najaarsconferentie draagt André het Evangelisch Werkverband een warm hart toe. Hij zit als vrijwilliger in de organisatie van de Vernieuwingsfestival, aanstaande Hemelvaartsdag.

André vertelt hoe zijn leven in een negatieve spiraal terecht kwam. “Eerst ging mijn leven voorspoedig en had ik hoge ambities. Maar drie jaar geleden ben ik tijdens het skiën gevallen waarbij ik geblesseerd raakte aan mijn knie. In het begin leek de blessure mee te vallen, maar na de nodige operaties kan ik nu niet meer normaal traplopen, fietsen, springen of rennen. Op 4 mei vond een volgende operatie plaats. Ook op m’n werk ging het bergafwaarts. Dat alles heeft ervoor gezorgd dat ik genoodzaakt werd om God meer te zoeken. Ik vroeg me af: wat voor roeping heeft God voor mijn leven? Wat wil Hij in deze tegenslagen toch nog in mijn leven doen?”

Najaarsconferentie
Zijn zoektocht deed hij samen met zijn vrouw en een bevriend stel. “Eén keer in de twee weken kwamen we bij elkaar en dan deelden we alles wat God in ons leven doet. Het was super goed. Vanaf dat moment is de relatie met God gewoon veel levendiger geworden.” Op de Najaarsconferentie van het Evangelisch Werkverband volgde er een grote climax.

“We zagen grote wonderen gebeuren op de conferentie. Martin Koornstra ging voor ons bidden dat we vervuld zouden worden met de Heilige Geest. We stonden niet meteen 'in de fik' ofzo, maar het was toch heel bijzonder. We hadden een mooie ervaring met God. Vervolgens gingen ze ook voor zieken bidden. Ze baden voor mijn beenlengteverschil. Dit werd genezen. M’n knie, waar ik het meeste last van had, werd daarentegen niet genezen. Ook niet toen Hans Maat voorstelde om in een aparte ruimte verder voor mij te laten bidden.”
Ze baden voor mijn beenlengteverschil. Dit werd genezen. M’n knie, waar ik het meeste last van had, werd daarentegen niet genezen.

Leeuw opstaan
“Maar ik kreeg wel een profetie over m’n leven van Martin Koornstra. Profetie is een woord spreken dat je van God hebt ontvangen. Koornstra zei dat ik vaak de neiging heb om de underdogpositie te kiezen, maar dat er een leeuw in me zal op staan. Ook zal mijn denken vernieuwd worden. Ik vind het heel bijzonder, vooral omdat het niet zomaar wat woorden zijn, het is heel herkenbaar in mijn leven.”

“Het was wel grappig dat ik de volgende keer naar de fysiotherapeute ging en dat ze vroeg: masseer ik wel het goede been? Ze wist het niet meer, alles voelde soepel aan. Toen vertelde ik haar over het weekend en hebben we er een meetlint bij gepakt, en kwamen we tot de conclusie dat mijn benen inderdaad even lang waren. Ook mijn vrouw, revalidatiearts van beroep, vond dat heel wonderlijk. Maar als ik dan in de spiegel keek, stond mijn bekken echt recht. Laat ik het zo zeggen, dit wonder smaakt zeker naar meer. Ik blijf hoop houden!”
Laat ik het zo zeggen, dit wonder smaakt zeker naar meer. Ik blijf hoop houden!

Vol enthousiasme werkt André nu mee met de voorbereidingen van het aankomende Vernieuwingsfestival. Hij lacht: “De leeuw is in me aan het opstaan. Ik vind het een geweldige uitdaging om hier een bijdrage aan te leveren. Naast mijn fulltimebaan is het best druk, maar ik hoop dat mensen gezegend zullen worden!”

Een veranderd leven
Het thema van het Vernieuwingsfestival is ‘Alles draait om Jezus’, waarbij er veel ruimte is voor aanbidding en er zullen bekende sprekers zijn zoals Hans Maat, Henk Binnendijk en Tiemen Westerduin. De zang wordt ondermeer geleid door Kees Kraayenoord, Lydia en Marcel Zimmer. “Hopelijk worden mensen bemoedigd en zullen ze nog meer verdieping en echtheid in hun relatie met God ervaren. Ik geloof dat het festival een uitgelezen mogelijkheid biedt om een aanzet naar een veranderd leven te krijgen. Wonderen bestaan ook nog vandaag de dag. Ik kijk ernaar uit!”

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen