Nieuws

13 april 2015 door Shehera Vega Sánchez

Tenttournee NBC: 'Blij met de Bijbel'

Het Nederlands Bijbelstudie Centrum (NBC) toert deze zomer weer met zijn circusachtig rood en blauw gekleurde tent door het land. ‘Blij met de Bijbel’ is het thema van de tournee. Er worden in elk geval vijf evangelisatiecampagnes van telkens een week gehouden met zowel overdag als ‘s avonds om 20.00 uur programma’s voor verschillende doelgroepen. De tournee start (17 t/m 22 mei) in Oldebroek. Daarna staan Opmeer (24 t/m 29 mei), Urk / Tollebeek (31 mei t/m 5 juni), Veenendaal (6 t/m 12 juni) en Vroomshoop (13 t/m 19 juni) op het programma. Behalve veel sprekers werken gospelkoren, solisten, bands en andere muziekformaties aan de bijeenkomsten mee. In een aantal campagnes treedt de BBC Combo (Bible Believing Christians) op met het avondvullende muziekprogramma ‘Abraham’.

Het NBC is de organisatie rond bijbelleraar Ab Klein Haneveld, die zelf in elke campagne driemaal spreekt, onder meer op de avond met de BBC Combo, waarvan hij deel uitmaakt. Ook zijn er koffieochtenden voor vrouwen met bijbellerares Chris Raymakers, kinderprogramma’s onder leiding van Greetje de Jongh en speciale bijeenkomsten voor senioren, jongeren en allochtonen. 

De Waarheid die vrij maakt is alleen te vinden in de Bijbel, zegt tourneeleider Albert Korving. "Daarom willen wij mensen via deze campagnes confronteren met de inhoud van de Bijbel en we hopen hen nieuwsgierig te maken. Ons uiteindelijke doel is dat zij, na tot erkentenis van de waarheid te zijn gekomen, die ook echt gaan bestuderen. Wij zien dat in de praktijk steeds minder mensen, helaas ook gelovigen, de Bijbel openen." 

Volgens Korving is tentevangelisatie niet zo ouderwets als velen menen. "De boodschap van de Bijbel is nu eenmaal tijdloos. We zien dat tijdens elke campagne mensen tot geloof of tot verdieping daarvan komen en worden aangeraakt door Gods Geest. Maar wij gaan niet primair voor de massa."

Het is de elfde zomertournee van het NBC. De stichting begon met de tentcampagnes in 2005, omdat een andere organisatie er na 57 jaar vrijwel mee stopte. Klein Haneveld vreesde toen dat die manier van evangeliseren, waarmee in het verleden ook zijn vader (wijlen evangelist Jacob Klein Haneveld) en Johannes de Heer zich bezighielden, zou ophouden te bestaan. 

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Start je gratis maand.