Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

19 februari 2015 door Redactie

Maarten 't Hart: "Met de Ark van Noach is mijn twijfel begonnen"

De moeder van de bekende schrijven Maarten 't Hart overleed tweeënhalf jaar geleden op 92-jarige leeftijd . Maarten voelde zich recent vrij om een boek over haar curieuze en gelovige leven te schrijven. Het kreeg de titel 'Magdalena'. Gisteren vertelde hij over zijn boek bij De Wereld Draait Door

De moeder van Maarten komt er in het boek niet goed vanaf. Ze dacht haar hele leven dat de vader van Maarten continu achter "de mokkels" aanzat. Ze raadde haar zoon aan om geen tanden te poetsen en niet te studeren. Ze toonde geen genegenheid naar haar kinderen en wilde geen bezoek ontvangen. En als klap op de vuurpijl was ze volgens Maarten godsdienstfanaticus. Ze las veel in Bijbel en ging iedere week naar de kerk. Daarmee is het boek anti-gereformeerd geworden. Maarten: "Mijn moeder kon zich überhaupt niet voorstellen dat je ongelovig was. Daar begreep ze niks van. Dat vond ze onvoorstelbaar. Dat mensen niet dat prachtige heil, dat in de Bijbel werd verteld, niet juichend omhelsden.." 

"Mijn moeder sloeg me niet. Dat deed mijn vader. Dat stond in de Bijbel: wie zijn zoon lief heeft, kastijdt hem." Maarten vertelde ook hoe hij in zijn jeugd begon te twijfelen aan het verhaal over de Ark van Noach. "Met de Ark van Noach is mijn twijfel begonnen." 

Bekijk het hele fragment hier: 

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen