Nieuws

17 februari 2015 door Jeffrey Schipper

Excuses EO voor interview met 'bekeerde' homo

"Het heftige verhaal van Thony raakte bij veel homoseksuele lezers snaren van afwijzing, vervreemding en verdriet," merkt de EO op na een veel besproken interview met de jongen die de homowereld vaarwel heeft gezegd. "Mochten we jou gekwetst hebben, dan spijt ons dat," liet de omroep gisteren weten.

De jongen zou na een excessieve fase een rustige relatie met een jongen aan zijn gegaan, maar besloot daar, na het horen van de stem van God, mee te stoppen. Thony zei tegenover EO BEAM onder andere: "In een club in Brussel, waar voornamelijk oudere mannen waren die hun lusten op elkaar uitleefden en die mij behandelden als jong snoepje, liet God me inzien dat het dierlijk, onmenselijk en onnatuurlijk was wat hier gebeurde."

De EO realiseert zich nu dat het interview niet heeft bereikt wat de omroep voor ogen had. "Samen met onze BEAM-lezers denken we na over wat die verhalen betekenen voor ons eigen leven en gaan we hier over met elkaar in gesprek. Dat was ook onze bedoeling met het verhaal van Thony. Maar dat is niet gelukt. (...) Juist rond het onderwerp homoseksualiteit proberen we zo goed mogelijk de diverse opvattingen een plek te geven, omdat we homoseksuele (christen)jongeren willen bemoedigen volop zichzelf te zijn."

Naar aanleiding van het interview werd Thony door de talkshow Jinek uitgenodigd om over zijn bekering te praten.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify