Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

09 februari 2015 door Jeffrey Schipper

Regering Birma wil kruis verwijderen

Chin-christenen uit Haka, in het westen van Birma, worden door de overheid verplicht om een kruis van 16,5 meter hoog te verwijderen. Het kruis werd afgelopen april zonder toestemming neergezet op de Caarcang Prayer Mountain.

De grond is in bezit van de christen J.P. Biak Tin Sang. Weigert hij het kruis neer te halen, dan lopen hij en degenen die hem hebben geholpen, de kans gearresteerd te worden. Sangs woordvoerder en Chin-oudste Pu Tial Cem, vertelt de Chin Human Rights Organization (CHRO) dat hij geen toestemming gevraagd heeft het kruis te bouwen, omdat ze die toestemming toch niet zouden krijgen.

Gevangenisstraf
Cem wordt ook beschuldigd van het kappen van bomen zonder officiële toestemming. Hiervoor riskeert hij twee jaar gevangenisstraf. Al zeven keer is hij door de rechtbank opgeroepen voor naar men zegt het breken van de Forest Law, een aanklacht waarvan CHRO gelooft dat deze gekoppeld is aan het plaatsen van het kruis.

"We zullen zien wat er gebeurt, maar we gaan het kruis niet verwijderen," zei Cem in een interview met Chinland Guardian. Birma staat op plaats 25 van de Ranglijst Christenvervolging. Open Doors ondersteunt de christelijke Chin-minderheidsgroepering, met Bijbels en christelijke lectuur, bijbeltraining en sociaal-economische hulp.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen