Nieuws

05 februari 2015 door Jeffrey Schipper

Bakker moet boete betalen na weigeren lesbiennes

Een christelijke bakker is na het weigeren van een verzoek van een lesbisch koppel schuldig bevonden aan discriminatie. De boete kan oplopen tot 150.000 dollar (ruim 130.000 euro). Aaron en Melissa Klein kregen maandag dit slechte nieuws te horen. Het exacte bedrag wordt tijdens een hoorzitting op 10 maart bepaald, meldt USA Today.

Advocaat Paul Thompson reageerde verheugd: "Je mag niet discrimineren op basis van seksuele geaardheid." De klacht werd begin 2013 ingediend door Laurel Bowman. De vrouw beweerde dat zij en haar vriendin werden geweigerd bij de bakkerszaak Sweet Cakes in de Amerikaanse plaats Gresham. Klein weigerde hen een bruidstaart te verkopen, omdat hij hun relatie "een gruwel voor de Heer" vindt. Later sloot hij zijn bakkerszaak en ging Klein thuis aan de slag.

"Ze proberen ons onder druk te zetten vanwege ons christen-zijn," reageert Klein. Eerder schoot een homopredikant hem te hulp. "De Kleins zullen bankroet gaan als ze dit moeten betalen. Ik wil dat voorkomen. Door het geld in te zamelen, verspreiden we verder een boodschap van liefde en vrede. Ik wil niet dat zij lijden," zei Matt Stolhandske vorig jaar. Overigens keurt hij de actie van Klein niet goed.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify