Nieuws

21 januari 2015 door Jeffrey Schipper

Japanse christenjournalist dreigt onthoofd te worden

Terreurgroep Islamitische Staat (IS) dreigt twee Japanse journalisten te onthoofden, wanneer de Japanse regering hen niet tegemoetkomt. Eén van behoort tot een kerkelijke gemeente in Japan, melden Japan Times en Christian Today

Aanleiding hiervoor is de financiële steun van Japan aan de anti-IS-coalitie. "Jullie hebben met trots 100 miljoen dollar gedoneerd om onze vrouwen en kinderen te vermoorden en huizen van moslims te vernietigen," zegt de IS-strijder in een nieuwe video. "Dus het leven van deze Japanse burgers zal jullie 100 miljoen dollar kosten." Gijzelaars Kenji Goto Jogo en Yaruna Yukawa dragen een oranje gewaad en de gemaskerde jihadist heeft een mes in zijn handen.

Herkend door voorganger
Kenji Goto is een christelijke baptist die is aangesloten bij de United Church of Christ. Dit bevestigt Hiroshi Tamura. De predikant, die tot maart 2013 leiding gaf aan zijn gemeente, herkende de journalist volgens Japan Times. Tamura voegt toe dat Kenji Goto vele malen een bezoek heeft gebracht aan het Midden-Oosten en Somalië, omdat Japanse berichtgeving uit die gebieden schaars is. "Hij heeft een sterk rechtvaardigheidsgevoel," aldus Tamura.

Hij is extreem bezorgd over het lot van zijn vriend. "Ik hoop dat het niet waar is. Als het waar is, hoop ik dat hij veilig terug zal keren." De kerk van Kenji Goto behoort tot de grootste protestantse denominatie van Japan. In totaal bestaat deze gemeenschap uit zo'n 200.000 leden.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher