Nieuws

14 januari 2015 door Jeffrey Schipper

Dominee over eindtijdboek: "Ik ben er niet negatief over"

Het boek Wake Up! wil met het oog op Jezus' wederkomst mensen wakker schudden. De ene lezer krijgt de kriebels. De ander vindt het fantastisch. "Ik ben er niet negatief over," reageert ds. M. M. van Campen in de vragenrubriek van Refoweb.nl. Wat moet ik denken van de dingen die erin beschreven staan?, vraagt de vragensteller zich af.

Van Campen: "Het is apart: in de gereformeerde gezindte wordt het boek met veel scepsis ontvangen, terwijl er in evangelische kringen erg lyrisch over wordt gedaan. Dat geeft precies aan waar de verschillen liggen. In reformatorisch Nederland is de fakkel van de hoop op de spoedige terugkomst van de Heere Jezus lang niet altijd brandend geweest. De verwachting van de verschijning van Christus is een onderbelicht thema gebleven tot op de dag van vandaag."

Overbelicht thema
De predikant van de hervormde gemeente Rotterdam-Zuid heeft tegelijkertijd ook oog voor de andere kant. "Je hebt nú mensen die dit bijbelse thema overbelichten. De gezonde bijbelse verwachting verwordt tot een overspannen verwachting. Er is een bijbels evenwicht nodig in: geloof - hoop - en liefde. Alle drie zijn ze even belangrijk en bepalend voor een gezond geestelijk leven."

Reformatorische christenen raadt Van Campen aan om dit boek te lezen. "Neem en lees vooral dit boek. Het schudt je wakker, Jezus komt eraan!" Zijn advies voor evangelische lezers luidt: "Lees het boek met geestelijke ogen en niet uit sensationele motieven. Wees een graantjespikker die het goede, dat wil zeggen bijbelse, oppikt en de rest laat liggen."

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher