Nieuws

28 november 2014 door Rik Bokelman

'EO-spektakel' is taboe tijdens Dodenherdenking

De EO krijgt geen toestemming voor een rechtstreekse tv-theatervoorstelling in Rotterdam tijdens Dodenherdenking. Het Nationaal Comité 4 en 5 mei heeft geen bezwaar, maar netmanager Marcel Peek van NPO1 vindt dit 'spektakel' in het centrum van de stad niet passen bij het ingetogen karakter van 4 mei. Zelf vindt de EO het geen spektakel. 

Oorspronkelijk was het de bedoeling het verhaal van Anne Frank in een muzikale versie te vertellen op verschillende locaties in het centrum van Amsterdam. Dat stuitte op stevig verzet, onder andere omdat muziek wellicht niet gepast zou zijn. Daarom werd het concept 'afgeslankt'. Geen muziek, wel een vertelling met acteurs, op meerdere plekken in het centrum. Met het verhaal van de Breepleinkerk, waar twee Joodse families in de Tweede Wereldoorlog lange tijd verscholen zaten achter het orgel, als kern. Die geschiedenis wordt ook wel het Rotterdamse Anne Frank verhaal genoemd. 

Het Nationaal Comité 4 en 5 mei had geen bezwaar tegen het nieuwe plan, laat een woordvoerster weten tegenover het AD. "We vinden dat de EO hier een mooi verhaal te pakken heeft.'' 

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Start je gratis maand!