Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

27 november 2014 door Jeffrey Schipper

Real Madrid verwijdert kruis vanwege Arabisch geld

Gesponsord worden door Arabieren heeft ook een keerzijde. Een kersverse partner van Real Madrid ergert zich aan een kruis in het logo van de Spaanse voetbalclub. Om de Arabische wereld niet tegen zich in het harnas te jagen, is het Christus-kruis op het logo verwijderd. Dit melden diverse media, waaronder de Spaanse krant Marca.

"Onze club is bereid tot een compromis om onze nieuwe fans (uit de Arabische wereld, red.) te verwelkomen," zei Real Madrid-voorzitter Florentino Pérez over het verwijderen van het christelijke symbool. Deze stap is opmerkelijk, omdat uit een recent rapport is gebleken dat in de Verenigde Arabische Emiraten (VAE) schendingen op het gebied van godsdienstvrijheid plaatsvinden. Bovendien zijn dit jaar allerlei kruisbeelden vernield in de regio waar de sponsor is gehuisvest. Door de opkomst van de terreurgroepering Islamitische Staat (IS) staat het christendom onder grote druk.

Daarnaast hechten voetbalsupporters veel waarde aan het logo van de favoriete club. Sinds de steenrijke club werd opgericht (1931) spelen de voetbalsterren in een wit voetbalshirt met het logo, dat door de 3-jarige sponsordeal moet worden aangepast.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen