Nieuws

26 november 2014 door Rik Bokelman

Hoe om te gaan met mensen die altijd te laat zijn

Iedereen maakt het wel is mee. Je komt zelf te laat, of je wacht op mensen die niet lijken op te komend dagen.. Mensen die te laat komen zorgen vaak voor frustratie. Want de één vindt dat je het best kunt maken om een half uur later dan gepland aan te komen, terwijl de ander vindt dat dat niet kan. Blogger Tim Challies wijdde er een artikel aan. 

"Ik verdedig te laat komen niet. Ik geloof nog steeds dat Jezus leerde om stipt te zijn. Hij zei: 'Laat uw ja ja zijn en uw nee nee. Als je zegt dat je om 10 uur ergens bent, kom dan om 10 uur. En niet om 11 uur." 

"Het diepere probleem van mensen die vaak te laat komen, is dat ze van zichzelf denken dat ze zo ontzettend belangrijk zijn, dat ze het wel kunnen maken om te laat te komen. Vaak doen ze dan ook niet meer oprecht hun best om op tijd te komen. En die zwakte frustreert ons." 

"We zouden dus altijd er naar moeten streven om op tijd te komen, om ordelijk te leven. Maar laten we wel traag zijn in het veroordelen van mensen die te laat komen. Laten we mensen waarderen vanwege hun vele positieve punten en niet de zwakte die ons frustreert."

Ontvang een leuk cadeau en steun CIP.nl

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher