Nieuws

21 november 2014 door Jeffrey Schipper

Landelijke gebedsavond voor Irak

Met een landelijke gebedsavond vraagt de beweging WeAreN op woensdag 26 november aandacht voor de positie van bedreigde en gevluchte christenen in Irak en Syrië. Hulpverleners vertellen over de huidige stand van zaken in vluchtelingenkampen en het dagelijks leven van Irakese christenen.

De interkerkelijke gebedssamenkomst vindt plaats op 26 november om 20.00 uur in de Bethelkerk, Bolder 75  te Drachten. Het is belangrijk dat er juist nu gebeden wordt voor Iraakse en Syrische christenen, zegt woordvoerder Arend Pleysier van WeAreN. "In de zomerperiode was er massale aandacht voor het lot van tienduizenden Irakese christenen die huis en haard achterlieten in de vlucht voor Islamitische Staat. Nog steeds is de nood hoog. Met de winter op komst wacht veel vluchtelingen een moeilijke en onzekere periode."

Tijdens de spreken hulpverleners en Irakese christenen. Onder de sprekers is de Nederlands-Irakese Johanna Marten, die namens stichting Gave actief is onder Irakese christenen in Nederland. Hij heeft intensief contact met geloofsgenoten in Irak, en bezocht het land kortgeleden. Daarnaast spreekt hulpverlener William van Diepen die al langdurig fulltime in Irak werkzaam is. Pastor Wieger Sikkema van de Vrije Baptistengemeente Bethel vertelt over het belang van gebed en de vraag hoe God doorwerkt in het lijden. Daarnaast vertelt WeAreN over het uitdelen van de bemoedigingskaarten aan Irakese christenen.

WeAreN is als initiatiefnemer verantwoordelijk voor de organisatie van de dag, en wordt daarbij belangeloos ondersteund door de Vrije Baptistengemeente Bethel.

Ga voor meer informatie over de gebedsbijeenkomst naar www.wearen.nl.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify