God

12 september 2014 door Jeffrey Schipper

"Soms ben ik drukker met bloggen dan met gebed"

"Ik moet ervoor waken dat ik niet te veel óver God praat in plaats van mét Hem. Soms betrap ik mijzelf erop dat ik drukker ben met bloggen en lezen over God dan met gebed en het lezen van Zijn Woord." Wendy Born begon eind 2009 met het schrijven van verschillende weblogs. CIP.nl sprak met Wendy over haar leven met God en thema’s die de getrouwde moeder van vier kinderen bezighoudt.

"In mijn leven ben ik vele keren bemoedigd en aangeraakt door Bijbelgedeelten en liederen, maar ook door mensen die ik ontmoet," vertelt Wendy. "Iedere keer is Hij er weer voor mij. Altijd krijg ik op de juiste tijd een aansprekende tekst uit de Bijbel of ander boek of een bemoedigende kaart aangereikt. Ook hoor ik vaak een prachtig lied of ontvang ik een opbeurend woord van andere christenen." Ze vindt het belangrijk om in eerste instantie binnen haar gezin van haar geloof te getuigen. "Mijn man en ik willen een voorbeeld zijn voor onze kinderen. Daarnaast probeer ik dat in onze gemeente te doen en getuig ik veel door middel van mijn weblogs." Verder probeert ze mensen, vooral niet-christenen, bewust op te zoeken. "Het is soms veiliger om in je gebedsgroep of christelijke vriendinnengroepje te blijven, maar het is een uitdaging voor mij om ook daarbuiten over Hem te vertellen."

Wendy is één van de initiatiefnemers van ‘christelijke webloggers’. De afgelopen jaren hebben zich daar steeds meer christelijke webloggers verzameld om elkaar te bemoedigen en te helpen. Maar ook om de eenheid tussen webloggers te bevorderen. Ze erkent dat door het vele bloggen en lezen het soms lastig is om de focus op God te houden. "Er wordt veel aangeboden, ook in de ‘christelijke wereld’. Dit kan soms moeilijk zijn. Er zijn zoveel boeken, websites en interessante artikelen te lezen, dat ik ervoor moet uitkijken niet te veel óver God te praten in plaats van mét Hem. Af en toe betrap ik mijzelf erop dat ik drukker ben met bloggen, schrijven en lezen over God dan met gebed en het lezen van Zijn Woord."

Hoe leg je iemand die een gelukkig leven leidt en leeft zonder Christus uit dat hij of zij toch Jezus nodig heeft?
"Hier heb ik inderdaad wel eens meningsverschillen over," antwoordt Wendy. "Mensen zeggen dan bijvoorbeeld dat ze gelukkig zijn, goed leven, niets verkeerd doen en goed zijn voor anderen. Hier is op zich niets mis mee en dat is ook wat de Heere Jezus van ons vraagt. Alleen ligt het er wel aan vanuit welke basis je dit doet. Doe je dit dankzij en vanuit Zijn genade en uit liefde voor Hem of doe je het omdat je er zelf iets mee wilt verdienen of om geprezen te worden? Goede werken alleen om de goede werken zelf, zijn niets waard. De tekst uit Johannes 14:6, waar staat dat er geen andere weg tot de Vader is dan door Jezus Christus, zorgt ook nog wel eens voor ophef. Als we dit als christenen zeggen, worden we vaak gezien als onbarm-hartig en liefdeloos. Ik kan er ook niets aan doen maar het is niet anders - er is geen andere weg. De Bijbel is daar heel duidelijk over. Daarom hebben we dus allemaal Jezus nodig, maar jammer genoeg beseft niet iedereen dit."

Je bent je op een andere manier gaan richten op de wederkomst. Kun je die ommekeer omschrijven?
"Toen ik in de jaren ’90 samen met mijn man diverse interkerkelijke Bijbelstudies bezocht onder andere van Dato Steenhuis, werden wij aan het denken gezet. Het boek Openbaring was voor ons tot die tijd eigenlijk een gesloten boek. Er werd in de kerk die wij destijds bezochten in de prediking nauwelijks aandacht besteed aan eindtijdgebeurtenissen en veel was ons onbekend. Ook de serie De laatste bazuin van Tim LaHaye en Jerry B. Jenkins zette ons aan het denken. Wij zijn samen de Bijbel gaan onderzoeken,  hebben diverse Bijbelstudies op cd’s beluisterd en boeken over de eindtijd gelezen. Het werd voor ons letterlijk een openbaring. Wanneer je de ruim driehonderd Bijbelse verwijzingen naar de wederkomst bestudeert, wordt het duidelijk dat Zijn terugkomst in twee fases zal plaatsvinden. Er zijn zoveel tegenstrijdige activiteiten verbonden aan Zijn terugkomst, dat dit niet kan samenvallen in één enkele komst. Het blijft een onderwerp wat me bezighoudt en waar ik nog steeds graag over lees in de Bijbel. Het zou geweldig zijn wanneer dit onderwerp een veel grotere plaats zou innemen in de preken en Bijbelstudies die je hoort en leest."

Vind jij het eigenlijk wel een aantrekkelijke gedachte dat op een onverwacht moment aan dit aardse leven een einde komt? Je beleeft immers veel plezier aan je gezinsleven en schrijven van blogs.
"Als Jezus vandaag terug zou komen, zou ik alles acuut achterlaten en met Hem meegaan. In mijn portemonnee zit een kaartje met de tekst ‘Misschien Vandaag?’ Dit doet mij ook in de drukte van de dag realiseren dat Zijn komst nabij is. Ook al kan ik genieten van veel dingen hier op aarde en van de mensen om mijn heen, niets is belangrijker dan voor altijd bij Hem te zijn. Soms droom ik er wel eens over, het lijkt mij een geweldig moment wanneer Hij Zijn gemeente komt halen."

Bezoek hier de website van Wendy Born.

Steun CIP.nl en ontvang een leuk cadeau

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher