Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

12 september 2014 door Dick van den Bos

"Er komt een generatie aan met honger naar het Woord"

Veel boodschappen gaan over tieners die het moeilijk hebben. Maar tachtig procent heeft eigenlijk geen problemen. Die groep willen we meer aanspreken. We willen hen duidelijk maken dat God veel van hen houdt en dat Hij hen roept om het verschil te maken in deze wereld. We willen niets liever dan dat tieners zeggen: ‘Wow, God heeft een geweldig plan met mijn leven’”, zegt David de Vos van Go and Tell. De organisatie heeft een tienerevent georganiseerd, genaamd ‘Like Jesus’. Het event wordt voor de tweede keer gehouden – dit keer in Borchland, naast de Amsterdam ArenA - en heeft nu al bijna 1500 aanmeldingen.

“Het idee is begonnen bij Opwekking. We hielden daar diensten in de tienertent en tieners waren zo teleurgesteld als het weer afgelopen was. Ze riepen: ‘We want more’. Toen dachten we: hier moeten we op in gaan. We organiseerden vorig jaar een tiener-event in Aalsmeer, maar dat zat na duizend aanmeldingen vol. We kregen veel mailtjes en telefoontjes van tieners of ze ‘alstublieft nog konden komen.’ Dus hebben we nu een groter complex gevonden en dat is geweldig. Er komt een nieuwe generatie aan met honger naar God.”

Ontmoeting met God
Voor De Vos is het belangrijk dat tieners op vroege leeftijd een ontmoeting met God krijgen. Hij noemt dat essentieel. “Als een tiener nooit een ervaring met God heeft gehad, is de kans op afdwalen heel groot. Ze hebben dan niet gezien dat het echt is. Kijk, ervaring met het kwaad en met de duivel krijgen ze sowieso. Tieners hoeven de tv maar aan te zetten of naar een verkeerd feestje te gaan en ze komen ermee in aanraking. Een ervaring met God is minder voor de hand liggend. Daarom willen we een plek creëren waar ze veilig zijn en Jezus kunnen ontmoeten.”De Vos hoopt een zo breed mogelijke groep tieners te zien. “Het is niet zweverig of iets dergelijks, dus ouders kunnen hun kinderen met gerust hart sturen. Er ligt veel nadruk op het Woord. Ik geloof echt in de kracht van het Woord en het is mooi om dat op enthousiaste wijze te brengen met veel geloofskracht. We organiseren drie blokken waarin sprekers het Woord delen. Dat willen tieners ook graag zo. Er is een honger naar diepgang in het Woord. Ze willen geen spelletjes, maar echtheid. Verder is er veel praise en worship.”

Tieners hebben een drukke dag met zowel een binnenprogramma als buiten-events. Ook tienerleiders kunnen mee voor gerichte seminar. “We willen hen leren hoe je de dynamiek van events als ‘like Jesus’ kunt inbrengen in tienerclubs. ‘Hoe krijgen tieners een ervaring met God tijdens het jeugdwerk in de kerk?’ Het is geweldig als tieners op hun bestemming komen en gevuld met God weer naar huis gaan. Daar is het allemaal om te doen!”

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen