Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

28 augustus 2014 door Jeffrey Schipper

GroenLinks wil dieren van Ark van Noach verwijderen

De Ark van Noach maakt zich schuldig aan dierenleed. Althans, dit vindt GroenLinks. Volgens fractievoorzitter Kitty Kruger van GroenLinks Dordrecht beschikken twee kleine wallaby's (kleine kangoeroes, red.) over te weinig bewegingsruimte. "Ik moet er vooral om lachen," reageert Johan Huibers, eigenaar van de boot.

Volgens fractievoorzitter Kitty Kruger van GroenLinks hebben de wallaby's een veel groter leefgebied nodig. "Als je weet dat wallaby's zo'n 200 vierkante meter nodig hebben om lekker te rennen en te spelen, te leven. Ze zitten nu, denk ik, op 20 vierkante meter. De keer dat ik ze heb gezien lagen ze er ook lusteloos bij. Wallaby's hebben rust nodig en dat lukt ook niet met de bezoekers die de hele tijd langs hun hok lopen."

Verkeerde prioriteiten
Huibers maakt duidelijk dat de wallaby's over 480 vierkante meter ruimte beschikken. "In principe is er zelfs ruimte voor 20 wallaby's op het terrein. Dat is ook bevestigd door de dierenpolitie. Wel zijn de wallaby's een beetje te dik. Misschien dat GroenLinks zich beter daarover druk moet maken." Hij voegt eraan toe dat "er miljoenen mensen op de vlucht zijn". "Wereldwijd sterven er kinderen. Maar GroenLinks kiest ervoor om zich druk te maken om twee kleine kangoeroes."

Op de vraag of er sprake zou kunnen zijn van christenpesten antwoordt Johan: "Nee, ik ga niemand beschuldigen. Ik moet er vooral om lachen. Ze heeft op de radio letterlijk gezegd dat het gaat om een publiciteitsstunt. Dit levert GroenLinks weer wat extra aandacht en bekendheid op. Tegelijkertijd houdt dit in dat er ook weer extra reclame voor de Ark van Noach is gemaakt. Prima, toch?"

Lachend overweegt Huibers als dank voor de extra reclame voor de Ark van Noach de partij van Kruger een taart aan te bieden. "Maar dan wel biologische taart, voordat daar weer klachten over komen," aldus Huibers.

CIP.nl wil informeren, inspireren en bemoedigen - Klik hier om dit werk te steunen

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen