Nieuws

25 augustus 2014 door Jeffrey Schipper

Boete christelijk stel na weigeren homohuwelijk

Een rechter in New York heeft een christelijk echtpaar een boete van 13.000 dollar opgelegd. De christenen, eigenaar van een boerderij, weigerden een huwelijks-ceremonie van een lesbisch koppel op hun terrein. Zij verhuren hun locatie regelmatig voor allerlei evenementen, schrijft de Christian Post. Omgerekend gaat het om een boete van bijna 10.000 euro.

De weigering van de huwelijksvoltrekking vond plaats in september 2012. Melissa Erwin en Jennifer McCarthy wilden de boerderij graag als trouwlocatie gebruiken. Cynthia en Robert Gifford weigerden, waarna ze later hun terrein beschikbaar stelden voor de receptie en het feest. Ondanks dit aanbod vonden de lesbiennes dat ze waren gediscrimineerd. De Giffords legden later uit dat hun boerderij privé-eigendom is en zij daarom het recht hebben om hun religieuze normen en waarden te uiten.

Het christelijke echtpaar is van mening dat zij geen wet overtreden hebben. Zij voelen zich door de rechter gediscrimineerd. Het is nog niet bekend of zij de uitspraak gaan aanvechten.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify