Nieuws

03 juni 2014 door Jeffrey Schipper

Politie onderzoekt kerk vanwege poster over de hel

De Britse politie is een onderzoek gestart naar een baptistenkerk, vanwege een poster die suggereert dat ongelovigen in de hel terecht gaan komen. Volgens de 20-jarige voorbijganger Robert Gladwin komt deze boodschap niet overeen met de christelijke boodschap: 'Heb uw naaste lief'. Op de poster staat de tekst 'If you think there is no God you better be right!!' met vlammen afgebeeld, schrijft Charisma News.

"Ik was 'gewoon' verbaasd," zegt Gladwin tegenover The Mirror. "We leven in de 21e eeuw en zij brengen de boodschap dat niet-christenen zullen branden in de hel. Daarmee proberen zij mensen bang te maken. De boodschap gaat niet hand in hand met de zin die binnen de kerk vaak wordt uitgesproken: 'Heb uw naaste lief'."

Volgens voorganger John Rose, van de Attleborough Baptist Church in het Britse Norfolk, is de poster bedoeld om mensen in aanraking te brengen met de christelijke boodschap. Hij betreurt dat een voorbijganger dit heeft geïnterpreteerd als aanzetten tot haat. Een politiewoordvoerder laat weten dat dit incident wordt onderzocht als 'haat-incident'. In overleg met de politie is de poster verwijderd.

Foto: Robert Gladwin naast de poster | The Mirror

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher