Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

21 mei 2014 door Redactie

Joop van Ooijen waarschuwt voor de EU

De bekende evangelist Joop van Ooijen waarschuwt met zijn partij Jezus Leeft! voor de EU. "We iedereen willen waarschuwen dat de EU de macht overneemt van Nederland." Veel conservatie christenen als Joop van Ooijen zijn tegen een te machtige EU omdat in de Bijbel volgens hen wordt gesproken over een nieuw Romeins Rijk, dat groot, sterk en machtig en dat later door een antichrist zal worden geleid. 

"We gaan de Europese verkiezingen in omdat we iedereen willen waarschuwen dat de Europese Unie de macht overneemt van Nederland. Iedere Nederlander zou moeten stemmen tégen de EU. Het is voor ons ònbegrijpelijk dat mensen die zich christelijk noemen ooit met zo'n EU in zee willen en kunnen gaan."

Het stoort de Giessenburger dat het CDA, de CU en de SGP een lijstverbinding zijn aangegaan, vertelt hij tegen Het Kompas.nl. "Helaas zijn de bestaande christelijke partijen allemaal vóór de EU. Wij willen er juist zijn voor alle christenen, die tegen Europa zijn, zodat ze niet op de PVV hoeven te stemmen, een partij die vooral haat zaait." Van Ooijen vergelijkt de Europese Unie met Babylon. "God wilde geen toren van Babel. Stem tegen Europa.'' 

De partij van Joop deed al mee bij de gemeenteraadsverkiezingen in meerdere gemeenten. Zonder succes. Er werden geen zetels behaald.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen