Nieuws

07 mei 2014 door Rik Bokelman

Flavor Festival 2014 gaat niet door

De organisatie van het Flavor Festival 2014 heeft besloten dat het festival komende zomer niet doorgaat. Het festival stond gepland van 21 tot en met 24 augustus op Landgoed Velder in Liempde (NB).

De begroting van het festival rust op twee belangrijke pijlers, namelijk sponsoring door derden en de kaartverkoop. De organisatie was positief gestemd door de hogere kaartverkoop ten opzichte van vorig jaar. Ondanks de goede kaartverkoop viel de sponsoring dusdanig tegen dat het financiële risico te groot is voor de organisatie om verantwoord verdere verplichtingen aan te gaan. Woordvoerder Peter Noordhuis: “We balen hier erg van. We hebben uitgebreid en met diverse partijen overlegd over de mogelijkheden. De risico’s bleken echter te groot. De komende weken zouden er naast bands en programmamensen ook veel productionele zaken worden bevestigd. De verdrietige beslissing moest daarom ook deze week gemaakt worden.”

De mensen die in de voorverkoop een ticket hebben gekocht voor het Flavor Festival 2014, krijgen het bedrag binnen een maand teruggestort.

De eerste editie van het Flavor Festival in 2013 werd goed ontvangen door de toen ruim 2400 aanwezige bezoekers. Het Flavor Festival was de opvolger van het (vanwege financiële redenen) in 2012 gestopte Xnoizz Flevo Festival.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher