Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

30 april 2014 door Dick van den Bos

"We laten profetie in vervulling gaan met eendenkroos"

“Naast de Ark van Noach begin ik deze maand met een nieuw avontuur. Ik ga naar Israel om daar de profetie van Ezechiël 47 in vervulling te helpen brengen. Er staan prachtige dingen: ‘Vissen zullen zwemmen in de Dode Zee, de woestijn zal bloeien als een roos,” zegt de bekende Arkbouwer Johan Huibers. Hij heeft op grond van de Bijbel nu een middel gevonden om vervuild water te zuiveren: met eendenkroos.

“CU-kamerlid Joel Voordewind zei vorig jaar tegen mij: ‘Je gaat mee naar Israël om te kijken voor een oplossing tegen vervuild water in de woestijn.’ Ik had geen zin, maar later zei ik al mokkend: ‘Oké ik ga mee’. We kwamen daar in hoge gezelschappen met mensen die snel op hun tenen getrapt waren en wegliepen uit vergaderingen. Ik dacht: ‘Wow, deze mensen hebben een heel kort lontje, terwijl het zo makkelijk op te lossen is.’ Het is natuurlijk een conflictgebied en zelfs oplossingen van grote problemen kunnen gevoelig liggen.”

“Maar ik ging veel om met de burgemeester van Bethlehem en hij zei: ‘Net als de ark moet jij dit doen.” Huibers legt het probleem in het kort uit. “In de Bijbel staan profetieën over de woestijn. Dat er koeien zullen lopen en het land vruchtbaar zal worden en het zich elke dag vermenigvuldigt. In principe ligt er 30.000 kuub water, maar dat is vervuild. Om die reden ‘bloeit het nog niet als een roos’.”

Eendenkroos
De vervuiling hindert volgens Huibers een hoop. “Het water in Jericho zit vol met ziektes. Mensen spoelen medicijnen weg en dat komt in het grondwater terecht. Het is erg vervuild.” Hij heeft een methode om het schoon te maken bedacht, samen met een collectief van ingenieurs waar hij tegenwoordig contact mee heeft. “Er zijn zuiveringsinstallaties maar die functioneren voor geen meter. Maar als je bassins met eendenkroos in het water doet, zuivert dat enorm. Het afvalwater zal er door verschoond worden en daarmee komt de profetie dat er zuurstof in het water komt uit. Ik volg alleen maar de Bijbel.”

“Dat ik de vervulling van deze profetie aan God over moet laten, geloof ik niet. Als ik daar op moet wachten, had ik ook de ark niet gebouwd. God roept me hier voor en ik voer het uit. Hij achtervolgt het met Zijn zegen.”

Word vriend van CIP.nl en ontvang een dvd of boek

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Error: could not load events