Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

25 maart 2014 door Jeffrey Schipper

"Zonder geloof kun je wonderen niet begrijpen"

"Na mijn genezing werd ik soms moe van alle vragen. Het gaat niet om ons, maar om het feit dat God leeft. Want gelukkig was ik al. Ook toen ik ziek was." Janneke Vlot was onlangs te gast in het tv-programma Café Tinto van Family7. Zeventien jaar lang was ze ziek. Bij een genezingsdienst stapte zij uit haar rolstoel. Janneke vertelde haar verhaal vervolgens bij onder andere de EO, SBS en het Algemeen Dagblad. "Zonder geloof kun je wonderen niet begrijpen."

Haar ziekte ontstond na een val op haar knie. Het ontstekingsproces verergerde steeds meer. De pijn nam toe, waarna duidelijk werd dat haar zenuwen waren aangetast. Het moment dat ze na het gebed van evangelist Jan Zijlstra uit haar rolstoel stapte, was naar eigen zeggen "een stap in geloof". "Na het gebed van Jan Zijlstra heb ik nooit meer die pijn gevoeld. Mijn kinderen zeiden: 'Hiervoor hebben we ons leven lang gebeden.' Voor ons gezin was dit geweldig. Iedere dag verwachtte ik dat God mij zou kunnen genezen. We hadden een bidgroep die iedere zondagavond in onze keuken bijeenkwam. De genezing was een proces van jarenlang gebed."

Jona en de vis
"Tegen mijn kinderen heb ik altijd gezegd: 'Eens krijg ik een nieuw lichaam. Of dat in de hemel zal zijn of hier op aarde, weet ik niet. Maar ik heb wel de verwachting dat het hier kan gebeuren. Want we hebben een grote God'." Het gevolg was dat iedereen een mening over Janneke kreeg. Ook mensen die haar niet kennen. “Het verhaal van Jona en de vis gelooft iedereen, maar bij dit wonder gaan we achter onze oren krabben. Daarom zeg ik vaak: 'Laten we eerst eens danken voordat we met onze vragen komen.' Zonder geloof kun je wonderen niet begrijpen. Soms werd ik moe van al die vragen. Steeds weer moest ik mijzelf verdedigen door te zeggen dat ik niet bang was dat de ziekte zou terugkomen."

Toen op een gegeven moment Pasen voor deur stond, besloot Janneke een groot bord te laten maken. Het bord met de tekst, 'Omdat Jezus leeft, ben ik niet bang voor morgen', kreeg een plek aan haar schuur. "Onlangs kwam er iemand bij ons langs om te zeggen dat hij door deze tekst was bemoedigd. Daarom ben ik zo blij met mijn genezing. Het gaat niet om ons, maar om het feit dat God leeft. Want gelukkig was ik al. Ook toen ik ziek was. Juist in dagen van pijn en moeite kan God dichtbij je zijn." Janneke roept mensen daarom op om te stoppen met het stellen van vragen. "Ga allereerst God danken."

Bekijk de uitzending:


Word vriend van CIP.nl en ontvang een dvd of boek

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen